Ce se întâmplă cu containerele de la Școala nr. 1


Pandemia de Covid-19 a transformat școala clasică într-una atipică, chiar experiemntală anul acesta, având în vedere că totul s-a produs pe neașteptate și sistemul de învățământ s-a adaptat din mers.

Cu puțin timp înainte de a începe noul an școlar, în curtea Școlii nr. 1, care aparține de la Colegiul ,,Radu Negru”, au fost aduse 4 containere, spre a fi folosite, la nevoie, ca săli de clasă.

Aceasta a fost una dintre măsurile anti-Covid luate în regim excepțional de administrația locală și conducerea instituției de învățământ. Până acum, însă, aceste containere nu au servit ca spațiu pentru orele de curs.

,,Școala noastră și-a făcut o strategie despre modalitatea de desfășurare a orelor până la data de 1 octombrie. Până acum nu a fost nevoie să folosim containerele, dar vom vedea după această dată. Până atunci se lucrează la branșarea lor la sistemul centralizat de termie și la electricitate. Le pregătim să poată fi folosite în orice moment. Într-unul dintre containere vom amenaja probabil izolatorul, adică acea încăpere pe care legea ne obligă să o avem în situația în care un copil acuză simptome specifice Covid-ului și trebuie separat de restul colegilor. În celelate trei containere ar putea funcționa săli de clasă”, a declarat prof. Maria Racu, director Colegiul Național ,,Radu Negru”.

 

(Cristina Cornilă)

curtea școlii fără containere

aducerea containerelor

lucrările de branșare la căldură
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.