Columbofilii făgărăşeni şi-au dus porumbeii în Oraşul Unirii


Campionatul Columbofil al Provinciei Transilvania 2019

Oraşul Alba Iulia a fost în acest sfârşit de săptămână gazda Campionatului Columbofil al Provinciei Transilvania de anul acesta.

Sâmbătă şi duminică, cei mai buni porumbei din această regiune a ţării, campioni la categoriile la care au zburat în concursurile acestui an au putut fi admiraţi într-o expoziţie impresionantă.

Mulţi dintre porumbeii expuşi acolo au fost ai crescătorilor din zona Făgăraşului.

La expoziţie au participat porumbeii clasaţi pe primele trei locuri în fiecare judeţ, de la toate categoriile. Mulţi făgărăşeni s-au clasat (şi) anul acesta pe primele trei locuri între crescătorii din judeţul Braşov. Aşa se explică prezenţa mare a columbofililor noştri la Campionatul Columbofil al Provinciei Transilvania 2019.

 

 

Din zona Făgăraşului au participat următorii crescători:

Motoc Gheorghe – Bucium

Şendruc Gheorghe – Făgăraş

Sas Cornel – Şinca Veche

Ghib David – Beclean

Roşu Gheorghe – Dridif

Ganea Adrian – Berivoi

Stoica Laurenţiu – Veneţia de Jos

Creţu Sorin – Dridif

Biliboacă Codruţ Sebastian – Făgăraş

Bilioboacă Sebastian Codruţ – Făgăraş

Bârsan Lucian – Făgăraş

Acest porumbel este al crescătorului Motoc Gheorghe din Bucium. S-a clasat pe locul I pe zona Făgăraşului la porumbei maturi, categoriile Fond şi AS Fond

Toţi aceşti columbofili au obţinut rezultate remarcabile la concursurile cu porumbei de anul acesta, la nivelul Făgăraşului. De altfel, ei au urcat pe podium şi la nivel de judeţ. Iar, pentru că au fost clasaţi pe locurile 1, 2 şi 3 în judeţul Braşov, s-au calificat pentru această expoziţie de la Alba Iulia. Aceşti crescători fac parte din Clubul Columbofil Făgăraş, condus de Sorin Zamfir.

Motoc Gheorghe – Bucium

La expoziţia de la Alba Iulia au participat ocupanţii primelor trei locuri, la toate categoriile, din judeţele: Braşov, Sibiu, Covasna, Alba Iulia, Mureş, Cluj, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud.

Porumbeii făgărăşenilor au fost duşi încă de vineri în Oraşul Unirii, pentru a fi aranjaţi în expoziţie până sâmbătă dimineaţa, când aceasta s-a deschis. Duminică, la finalul expoziţiei, porumbeii au fost îmbarcaţi de întoarcere.

(Cristina Cornilă)

 

 

 

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.