Computerul tomograf de la Victoria a fost instalat. ,,Cea mai mare bucurie a noastră, ceea ce n-a avut niciodată Victoria!”


Până astăzi s-a lucrat la amenajarea sălilor de la Spitalul din oraşul Victoria. Vineri muncitorii vor pleca acasă pentru sărbătorile de Paşti şi vor reveni zilele următoare. Primarul Camelia Bertea a făcut o vizită la spital pentru a vedea stadiul lucrărilor, înaintea pauzei de sărbători.

,,Pentru că s-a lucrat intens peste tot, în unele cabinete activitatea a fost perturbată, dar toate lucrurile acestea erau inevitabile. A ajuns la spital aparatură de 3 milioane de euro, cu care se refac o parte dintre cabinete. De exemplu, în sala de chirurgie generală pe partea de Ambulator a fost montat ecograful, recent sosit în spital, iar aparatul acesta este unul dintre cele mai performante de pe piaţă”, a postat primarul Camelia Bertea, pe o reţea de socializare, un video de la faţa locului.

Aceasta a prezentat apoi în video sălile la care se lucrează, precum chirurgia, laboratorul de analize medicale, urologia, ginecologia etc.

Un etaj mai jos, în zona destinată computerului tomograf, munca era de asemenea în toi, de la aerul condiţionat, instalaţiile electrice şi finisarea interioarelor, la instalarea aparaturii propriu-zise. În această arie, cu câteva săptămâni în urmă era cu totul altă imagine: praf, conducte, sparte, igrasie. Spaţiul a fost transformat total într-un timp scurt.

,,Cea mai mare bucurie a noastră, ceea ce niciodată n-a avut Victoria, este acest computer tomograf, care tocmai ce a fost instalat”, a spus primăriţa în video, iar pe fundal se putea vedea aparatul recent achiziţionat şi montat. Aceasta a mai explicat că la spitalul oraşului, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, va ajunge şi un mamograf.

Pe toate holurile se vedea aparatură în cutii, venită de curând, care trebuie montată în săli. Cu câteva zile în urmă primăriţa anunţa că printre ultimele loturi cu aparatură pentru spital, a ajuns la Victoria tot ceea ce va constitui laboratorul de analize medicale.

,,Nu vrem să pierdem deloc timp, astfel că deja am fost, împreună cu doamna dr. Claudia Ganea, medicul specialist în specializarea laborator clinic, la sediul DSP Brașov, pentru discuții și depunerea dosarului în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare din partea acestei instituții. După ce vom primi autorizația în cauză, laboratorul devine funcțional în mod legal. Ne pregătim ca, imediat după autorizația Direcției de Sănătate Publică, să demarăm și procedura de acreditare RENAR a laboratorului. Aceasta presupune un proces mai laborios de câteva luni, însă la final ne dă posibilitatea încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, prin care analizele pacienților să devină gratuite (adică decontate)”, spunea aceasta.

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.