Comuna Comăna înființează un serviciu propriu de alimentare a apei potabile. ,,După ce vom primi autorizația, vom încheia contracte cu cetățenii”


Primăria comunei Comăna dorește înființarea unui serviciu public local de apă, ce va administra rețeaua din comună. Pentru ca acest lucru să fie realizat, însă, mai este nevoie de o licență de funcționare.

,,Am obținut avize de la DSP, de la Mediu, de la SEGA, a fost emisă de către SEGA o autorizație de funcționare a serviciului. Singurul lucru pe care mai trebuie să îl facem este să dăm o Hotărâre de Consiliu Local prin care patrimoniul, care a fost al primăriei, să fie transferat către acest serviciu, serviciu în subordinrea totală a primăriei. Apoi, să mergem la ANRSC cu o documentație destul de stufoasă, prin care arătăm cheltuielile de curent. La noi, curentul nu vine numai prin inerție, noi avem și stația potabilizare și filtrare, acolo avem trei pompe. Mai avem o pompă la puțul din Crihalma. Toate acestea generează costuri cu energia electrică, plus costurile cu angajații serviciului. În funcție de gospodăriile branșate, de numărul de persoane și de animale pe care o deține fiecare gospodărie, cei de la ANRSC ne vor impune tariful, probabil ne vor da limite minime și maxime’’, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Viorel Grusea, primarul comunei Comăna

Comuna Comăna are sursă de apă proprie și o stație de captare, iar rețeaua de apă se alimentează de la ,,Izvorul Crăiasa’’, din Comăna de Sus. În perioadele de secetă scade, însă, foarte mult sursa de apă din care sunt alimentate satele Comăna de Sus şi Comăna de Jos. Cel mai mare disconfort îl simt locuitorii din Comăna de Jos, acolo unde, nu de puține ori, apa venea la program.

,,Am dorit să facem noi acest serviciu pentru a ține un tarif care să ne acopere costurile de funcționare, dar să nu îl împovăreze pe consummator. Dar și să beneficiem noi de toate investițiile realizate la rețeaua de apă de-a lungul anilor, nu să predăm gesiunea unui alt operator. După ce primim tarifele și licența de funcționare de la ANRSC, vom merge la fiecare gosporărie pentru a semna contarctele de furnizare a apei’’, a mai spus primarul Viorel Grusea.

Se estimează că noul serviciu va avea aproape 1000 de abonați în toate cele patru sate ale comunei.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.