Comuna Hârseni are propriul serviciu de salubritate. Cetățenii comunei, invitați să semneze noile contracte de salubritate.


  • Cetățenii comunei Hârseni sunt invitați să semneze noile contracte la salubritate. Asta după ce comuna și-a înființat noul serviciu de salubritate și a actualizat prețul la 14,22 lei/persoană/lună.
  • Oamenii vor colecta selectiv gunoiul, iar cei care nu vor face acest lucru, vor plăti de două ori taxa.

Încă de anul trecut, comuna Hârseni a început demersurile pentru înființarea propriului serviciu de salubritate. În aceste condiții, a actualizat și taxa, a construit o stație de sortare a gunoiului colectat selectiv, iar acum așteaptă cetățenii comunei să vină să semneze noile contracte.

,,Vine licența de la ANRSC, iar apoi avem o perioadă de 90 de zile pentru a pune în funcțiune noul servciu de salubritate. Am notificat Salco, am actualizat prețul, iar cetățenii vor plăti pentru gunoi o taxă de 14,22 lei/persoană/lună. Avem și o stație de sortare, am cumpărat mașină, presă, tot, pentru ca serviciul să funcționeze. Oamenii vor colecta selectiv gunoiul, obligatoriu, iar acela va fi dus la stație pentru sortare, ambalare și trimiterea către firme specializate. Gunoiul menajer va fi dus tot la Brașov’’, a declarat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Acum, cetățenii comunei sunt invitați să semneze noile contracte de salubritate. Iar din 1 mai, noul serviciu își va începe activitatea.

,,Având în vedere înființarea serviciului de salubritate al comunei Hârseni, cetățenii sunt invitați să semneze contractele de salubritate din data de 3 aprilie și până în data de 29 aprilie, pentru a putea începe activitatea de la începutul lunii mai al acestui an. Cetățenii sunt rugați să colecteze selectiv, altfel riscă să plătească taxa de două ori’’, a mai explicat primarul Dâmboiu.

Stația de sortare se află între localitățile Ileni și Hârseni și va avea 6 angajați. Noul serviciu își va începe activitatea din 1 mai.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.