Comuna Hârseni: serviciul de salubritate și-a început activitatea! Oamenii vor colecta selectiv gunoiul


  • De la 1 mai, comuna Hârseni are propriul serviciu de salubritate. Prețul a fost actualizat la 14,22 lei/persoană/lună.
  • Oamenii trebuie să colecteze selectiv gunoaiele, cei care nu vor face acest lucru, vor plăti de două ori taxa.

Daniel Dâmboiu, primar comuna Hârseni

De la 1 mai, comuna Hârseni are propriul serviciu de salubritate, iar cetățenii care încă nu au semnat noile contracte cu autoritățile locale, sunt invitați la primărie pentru a face acest lucru. Cu acest prilej, a fost actualizat și prețul la 14,22 lei/lună/persoană, iar persoanele juridice vor plăti 74 lei plus TVA. Oamenii vor colecta selectiv gunoiul, iar acesta va fi dus la stația de sortare, construită tot pe raza comunei Hârseni, pentru sortare, ambalare și trimiterea către firme specializate. Gunoiul menajer va fi dus tot la Brașov.

,,Am notificat Salco, am actualizat prețul, iar cetățenii vor plăti pentru gunoi o taxă de 14,22 lei/persoană/lună. Avem și o stație de sortare, am cumpărat mașină, presă, tot, pentru ca serviciul să funcționeze. Oamenii vor colecta selectiv gunoiul, obligatoriu. Cetățenii sunt rugați să colecteze selectiv, altfel riscă să plătească taxa de două ori’’, a explicat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Încă de anul trecut, comuna Hârseni a început demersurile pentru înființarea propriului serviciu de salubritate. Stația de sortare se află între localitățile Ileni și Hârseni și are 6 angajați. Serviciul de salubritate, aflat în subordinea Consiliului Local Hârseni, are în dotare o mașină de gunoi și o presă.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.