Ultimul aviz de care mai era nevoie pentru construirea unei capele mortuare în Comăna de Jos a fost obținut! Ce urmează


Un ultim impediment în construcția capelei mortuare din Comăna de Jos a fost rezolvat! În scrierea proiectului, turla capelei eclipsa biserica monument istoric, astfel reprezentanții cultelor din Brașov au rugat comuna Comăna să refacă proiectul.

Viorel Grusea, primarul comunei Comăna

Acum, că și acest aspect a fost rezolvat, primarul comunei Comăna, Viorel Grusea, a spus că lucrarea va fi scoasă la licitație.

,,Am fost anunțați că am primit și ultimul aviz de care aveam nevoie pentru construirea capelei mortuare. Acolo aveam o problemă, Ordinul Cultelor din Brașov inițial nu a dat avizul pentru construcție. Au fost câteva nereguli în scrierea proiectului, turla era prea mare. Am refăcut proiectul, acum este bine, probabil zilele acestea vom scoate la licitație și această lucrare”, a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Capela mortuară va fi construită cu bani de la bugetul local.

,,Capela mortuară o construim cu bani de la bugetul local. Nu este doar o simplă capelă, va avea o sală de mese, una de ședință, un oficiu. Dacă omul are un necaz și vrea să facă și un parastas, îl poate face tot în interiorul capelei. Cred că va fi folositoare pentru locuitorii comunei. Dacă vor fi solicitări, vom construi și în celelalte sate ale comunei”, a mai adăugat edilul.

Deocamdată, în nicio localitate a comunei nu există capelă mortuară care se funcționeze pe lângă parohie, cea de la Comăna de Jos va fi prima și va fi realizată cu ajutorul administrației publice locale. În Comăna de Jos există circa 350 de gospodării, dar nu toate sunt locuite.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.