Comuna Şercaia vrea o investiţie prin care să compenseze consumul de energie electrică din comună


Comuna Șercaia ar putea să aibă propriul parc cu panouri fotovoltaice. Investiția ar urma să asigure contravaloarea consumului pe care administrația locală îl face lunar cu energia electrică.

,,Am depus în acest sens o cerere de finanţare la Ministerul Economiei. Ne trebuie două hectare de teren liber, teren situat lână o linie de medie tensiune. Am identificat acest teren pe drumul Hălmeagului, lângă linia care alimentează satele Șercaia și Hălmeag, pe fostul amplasament al barajului de la Olt. Producerea energiei electrice de către parcul fotovoltaic ar compensa consumul de curent pe care Primăria îl are, ca de exemplu iluminatul public, funcționarea școlii etc. Adică tot curentul pe care noi îl plătim lună de lună. Evident, va fi ca o compensare, pentru că toată energia electrică produsă de parc va fi livrată în reţeaua naţională”, a explicat primarul Cristinel Paltin.

Primarul spune că cererea de finanţare este în evaluare şi că, deocamdată, nu a primit niciun răspuns de la Ministerul Economiei. Dacă răspunsul va veni şi va fi unul favorabil, realizarea acestei investiţii la Şercaia s-ar face exclusiv cu fonduri ministeriale.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.