Comunicat de presă ADI ISO MEDIU Brașov. ,,Obiectivul privind gestionarea profitabilă a deşeurilor se poate realiza doar în parteneriat cu toate autorităţile locale și cu cetățenii judeţului”

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov a organizat ședința Adunării Generale a Asociaților ieri, la Făgăraș. Au participat reprezentanți de la 57 de UAT-uri din cele 58 de la nivelul Județului Brașov și reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov.

În cadrul întrunirii s-a prezentat și aprobat Raportul de activitate al asociației pentru anul 2020 și s-a efectuat descărcarea de gestiune a Consiliului Director pentru intervalul 2017-2021, structură alcătuită din următorii membri: Gheorghe Sucaciu, Șerban Todorică Constantin, Liviu Butnariu, Erwin Albu, Severius Beșchea, Cristian Gheorghe și Bărdaș Nicolae. Descărcarea de gestiune a conducerii executive reprezintă acceptul și asumarea membrilor asociați asupra activității derulate în intervalul de mandat al conducerii. Totodată, în cadrul ședinței s-a propus modificarea statutului Asociației cu stabilirea unui interval delimitat de mandat al Președintelui (de 4 ani) – această funcție nu avea termen prestabilit de ocupare.

De asemenea, Gheorghe Sucaciu a propus să fie efectuat un audit financiar înainte de integrarea depozitului privat FIN-ECO în SMID, astfel încât firma de cosultanță contractată de Consiliul Județean Brașov să pună la dispoziția primarilor informații privind impactul asupra prețului serviciului de salubrizare aplicat cetățenilor județului Brașov.

Ulterior au fost organizate alegeri pentru ocuparea funcțiilor de membri ai Consiliului Director și de președinte. Cu 32 de voturi „pentru”, primarul orașului Râșnov, Liviu Călin Butnariu a fost ales președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov. Președintele ales are experiență în domeniul managementul deșeurilor, fiind director, în perioada 2005-2016, al SC Goscom Cetatea Râșnov, operatorul serviciilor de apă, canal și salubritate a orașului. De asemenea, a fost reprezentantul patronatului la negocierea contractului colectiv de muncă la nivelul acestui sector de activitate. În perioada 2012-2016, a fost vicepreședinte al Asociației „Liga Citadina” a serviciilor publice și comunale din România. De asemenea, el a activat în perioada 2017-2021 ca membru în Consiliul Director al ADI ISO MEDIU BV. Tinand cont de experiența profesională dobândită, primarii din județ au considerat că acesta deține toate calitățile și aptitudinile caracteristice poziției de Președinte al Asociației.

Pentru funcțiile de membri în Consiliul Director au fost 11 candidați, iar în urma centralizării rezultatelor noua componență a Consiliului Director este următoarea:

1. Liviu Călin Butnariu – președinte
  2. Severius Beschea – primarul comunei Tarlungeni
  3. Mihai Câmpean – primarul orașului Codlea
  4. Sebastian Rusu – viceprimarul municipiului Brașov
  5. Florin Ioani – primarul comunei Viștea
  6. Alexandru Opriș – primarul orașului Rupea
  7. Marian Arhire – primarul comunei Sânpetru

Urmează ca, până la finalizarea procedurilor legale de definitivare a noii conduceri executive, președintele Gheorghe Sucaciu să asigure permanența activității asociației, iar membrii noului Consiliu Director se vor întruni pentru alegerea celor 2 vicepreședinți conform prevederilor statutare. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu este o structură care reuneşte toate cele 58 de Unități Administrativ-Teritoriale plus Consiliul Judeșean Brasov. Fără implicarea activă a acestor membri nu se poate implementa Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în judeţul Braşov.

În acelaşi timp, implementarea SMID nu poate fi dusă la bun sfârşit fără o schimbare radicală de optică a locuitorilor judeţului nostru în privinţa deşeurilor, care nu mai trebuie aruncate, ci considerate o resursă care trebuie prelucrată şi valorificată. Obiectivul privind gestionarea profitabilă a deşeurilor se poate realiza doar în parteneriat cu toate autorităţile locale și cu cetățenii judeţului Braşov.

ADI ISO MEDIU Brașov

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *