Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2023. Câți lei primesc elevii în plus


Anunț pentru părinți și elevi. Liderii coaliției de guvernare au decis și creșterea veniturilor acordate de stat pentru minori.

Liderii coaliției de guvernare s-au întrunit, luni seară, 21 noiembrie, pentru a discuta despre introducerea unor noi măsuri de ajutor financiar, începând din luna ianuarie 2023. Pe lista subiectelor de dezbatere s-a aflat și problema veniturilor încasate de părinți pentru copii, sub forma alocației de stat.

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial. Trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni seară.

Liderii PNL, PSD și UDMR au decis majorarea alocațiilor copiilor. Potrivit unui anunț făcut de șeful Guvernului, alocațiile ar urma să fie actualizate cu suma ratei inflației.

În prezent, copiii cu vârsta de până în doi sau trei ani primesc, de la stat, 600 de lei. Minorii cu vârsta între 2 și 18 ani încasează, sub formă de alocație de stat, suma de 243 lei. Rata inflației înregistrată anul trecut a fost, potrivit INS, 5,1%.

Majoritatea copiilor, care fac parte din grupa de vârstă 2-18 ani, vor primi doar câțiva lei în plus la sumele actuale, dacă majorarea alocațiilor va fi realizată în funcție de inflația de anul trecut.

Potrivit unui calcul realizat de edupedu.ro, minorii 2-18 ani vor primi în plus la alocația actuală o sumă de doar 12 lei.

Noile alocații, ce vor fi acordate de la data de 1 ianuarie 2023, vor fi de 255,4 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani. În cazul copiilor de până în doi sau trei ani, alocațiile au fost majorate la suma de 630,6 lei.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.