Creștem cititori! Două făgărășence vor deschide, în diferite locații din oraș, minibiblioteci în aer liber


Două făgărășence, Andreea și Geanina, vor deschide, în diferite locații din oraș, minibiblioteci în aer liber.

Pentru că știu cât de importantă este lectura pentru cei mici și nu numai, și mai ales pentru că nu sunt la primul proiect de acest gen, două făgărășence, Andreea și Geanina și cu susținerea din diaspora a Mirabelei, sora Geaninei, vor deschide, în diferite locații din Făgăraș, minibiblioteci în aer liber.

Cele două și-au înscris proiectul la Bikeathon, eveniment organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, iar în perioada următoare, cu banii strânși din donațiile făgărășenilor care au rezonat cu proiectul acesta, vor construi 6 căsuțe, ce vor găzdui cărți pentru cei mici.

,,Proiectul ,,Minibiblioteci în aer liber’’ a fost inițiat de două cititoare pasionate, Andreea și Geanina. De asemenea, în demersul nostru ne susține și Mirabela, sora Geaninei, care este în diaspora. Am inițiat acest proiect pentru copii, pentru a-i determina să citească mai mult, să îndrăgească lectura. Vrem să înființăm 6 minibiblioteci în parcuri, în aer liber. Vor fi alocate școlilor generale din Făgăraș. Ne dorim o minibibliotecă în centrul orașului, una la Școala din cartierul Galați, una la C.N. Doamna Stanca, alta la Școala Gimnazială nr. 2, dar și la C.N. Radu Negru. Aceste minibiblioteci vor fi tip căsuță și vor cuprinde cărți pentru toate vârstele, în timpul liber copiii se pot bucura de lectură’’, a spus Andreea Streșină, inițiator al proiectului Minibiblioteci în aer liber.

Căsuțele tip minibiblioteci vor fi amplasate în zonele de parcuri/zone pentru copii din apropierea fiecăreia dintre cele 6 școli. Cărțile se vor putea citi la fața locului, se pot face schimburi între școli sau se pot împrumuta pentru a fi citite acasă. Prin rotație, toți elevii se vor ocupa de întreținere, de donații de cărți și de înlocuirea sau repararea cărților din minibiblioteca adoptată de școala lor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect, mai aveți posibilitatea să donați până în 14 octombrie – CLICK AICI PENTRU DONAȚII.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.