Cum puteți preveni furturile din casele aflate în construcție. Ce recomandă polițiștii


hot locuinteCasele aflate în construcție reprezintă o ”țintă ușoară” pentru infractori, care nu se feresc să pătrundă în curți sau chiar în interiorul clădirilor și să sustragă diverse bunuri.

Proprietarii unor astfel de locuințe trebuie să înțeleagă importanța adoptării unor măsuri preventive, care să reducă riscul de a deveni victime ale hoților. Soluțiile preventive trebuie să fie adaptate fiecărui caz în parte, dar există câteva măsuri generale de protecție pe care le recomandăm proprietarilor caselor aflate în construcție și care pot reduce din riscuri.

 Astfel, Poliţia Braşov vă recomandă:

Asigurați perimetrul casei cu un gard care să protejeze de privirile indiscrete ale celor care trec ”întâmplător” prin zonă;

Nu depozitați materiale de construcții, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spații care nu prezintă siguranță (montați încuietori de înaltă siguranță în aceste spații);

Angajați o persoană care să asigure paza proprietății și asigurați iluminatul zonei, mai ales pe timpul nopții;

În perioada când lucrările la casă sunt întrerupte, nu lăsați uneltele și sculele neasigurate, la îndemâna hoților;

Evitați depozitarea în curtea casei aflate în construcție a bunurilor care pot atrage atenția hoților (biciclete, mașini de tuns iarba, etc)

Prezența unui câine de pază în curte îi poate descuraja pe hoți;

Un sistem de alarmă sau supraveghere video al casei îmbunătățește securitatea acesteia- nu uitați să-l activați la plecarea din zonă;

Evitați depozitarea la vedere a ambalajelor obiectelor de valoare (mobilă, electrocasnice) pe care le-ați achiziționat;

Stabiliți cu vecinii o modalitate de supraveghere a casei și spuneți-le să verifice periodic zona și să vă comunice orice li se pare suspect.

Orice măsuri suplimentare de siguranță constituie o barieră în calea infractorilor și reduc șansele de izbândă a acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.