Cutremur în a doua zi de Paşti


Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat producerea unui cutremur în a doua zi de Paști, respectiv luni, 6 mai 2024, în România. Seismul a avut loc la adâncime intermediară, nefiind înregistrate mărturii privind resimțirea fenomenului până în prezent.

Sărbătorile pascale ortodoxe sunt marcate în anul curent de o serie de câteva cutremure, după cum arată specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Aceștia au anunțat în urmă cu puțin timp producerea unui seism în a doua zi de Paști.

Un cutremur de adâncime intermediară, evaluat manual, s-a produs în noaptea de duminică spre luni, respectiv pe 6 mai 2024, în jurul orei 02:10. Impactul fenomenului a fost minor, până la acest moment nefiind înregistrate mărturii ale oamenilor care ar fi simțit mișcările plăcilor tectonice.

„În ziua de 06 mai 2024, la ora 02:11:42 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea – Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 114.5 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km SE de Sfântu-Gheorghe, 60 km NV de Buzău, 61 km V de Focșani, 62 km E de Brașov, 78 km NE de Ploiești”, au anunțat în urmă cu puțin timp reprezentanții de la INCDFP.

Cutremurul din a doua zi de Paște nu este singurul produs în preajma sărbătorilor pascale ortodoxe în România. Un astfel de fenomen a mai fost raportat în regiunea Muntenia, mai exact în Brăila, potrivit unui mesaj comunicat de INCDFP. Acesta a avut loc în după-amiaza zilei de 5 mai 2024.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.