Biserica îl prăznuieşte astăzi pe sfântul care a suferit cel mai mult


Astăzi, în a doua zi de Paște, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul și Dreptul Iov. Despre acest sfânt se spune că a trecut de toate ispitele puse în fața lui de către diavol.

Dumnezeu i-a îngăduit diavolului să-l supună pe Iov la felurite ispite. A fost prădat de hoți de toate averile sale, precum și de slujitori, iar copiii săi au murit sub dărâmăturile casei distruse de furtună.

Iov și-a sfâșiat haina și și-a tuns părul în semn de doliu. Satana aștepta ca Iov să cârtească împotriva lui Dumnezeu, dar s-a înșelat pentru că Iov a căzut la pământ pentru a I se închinat Acestuia.

Sfântul a binecuvântat pe Dumnezeu și în cele mai grele încercări în care ajunsese. Credința lui Iov nu era fățarnică. Diavolul a adus asupra sa și lepră, încât el a trebuit să plece din mijloc oamenilor și să trăiască în afara orașului.

Însă dreptul Iov a suferit mai mult decât oricare alt om, cu răbdare îngerească, fără să deznădăjduiască, biruind astfel ispitele diavolului.

Dumnezeu pentru răbdarea și iubirea alesului Său, i-a întors îndoit tot ce avusese înainte. Astfel, Iov a mai trăit încă 140 de ani, văzându-și urmașii până la al patrulea neam, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate.

Sfântul și Dreptul Iov este, alături de Iisus Hristos și Maica Domnului, cel mai frumos exemplu de demnitate și credință neclintită, în mijlocul celor mai cumplite suferințe.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.