Dan Kulcsar, de la DJ de radio, la dezvoltator de business pentru o companie multinațională


dan kulcsar

Dan Kulcsar poate fi un exemplu de „Așa da!“. Cu multă ambiție și perseverență, tânărul făgărășean a ajuns din spatele microfonului de la radio, să fie unul dintre managerii de dezvoltare a unei firme de top din țară.

 

Este mai tot timpul pe drumuri și nu se consideră a fi un corporatist. Deși petrece multe ore și la birou. Însă cel mai mult îi place să fie „om de teren“. Dan Kulcsar este un tânăr făgărășean, de 33 de ani, cu diplomă în psihologie, om de radio, care a ajuns să dezvolte businessul companiei Lugera The People Republic în Prahova și zona de centru a țării. „Lugera este cea mai frumoasă companie de resurse umane, iar eu am norocul de a-i dezvolta afacerea în zona de centru a țării și Prahova. Fiecare dintre noi avem acel job despre care spunem că este „the one“. Ei bine, pentru mine jobul de la Lugera este acela. Oameni frumoși, povești de succes, colegi fantastici și clienți magnifici. Cam așa aș prezenta Lugera în puține cuvinte. Asta fac în prezent. Însă o bună parte a anului 2013 am fost și PR manager pentru Lugera la nivel național, o experiență minunată, în care am putut vedea cam ce înseamnă PR (relațiile cu publicul) la cel mai înalt nivel“, povestește Dan. De fapt, ce face exact Dan? Vânzări de servicii. Vinde companiilor interesate servicii integrate de resurse umane. Tot mai multe companii aleg să-și recruteze specialiștii, dar și muncitorii, prin companii specializate, cum este și Lugera. „Munca temporară înseamnă închiriere de personal pentru companiile care au nevoie de un volum de forță de muncă pentru o perioadă limitată. Oamenii ceruți sunt angajații noștri, iar noi „îi împrumutăm“ firmelor interesate. Acest serviciu permite firmei respective să fie flexibilă și să își adapteze numărul de angajați în funcție de volumul businessului propriu“, explică Dan. O muncă pe care o face, în mare parte pe teren. „Să știi că la birou nu stau decât puțin timp, două zile pe săptămână, pentru contracte și altele asemenea. Însă biroul meu este în mașină. Am de acoperit județele Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, Prahova“.

dan kulcsar2

De la radio la economie

Serviciul lui înseamnă, de fapt, cifre, bugete, contracte și multă „alergătură“. Când a terminat facultatea de psihologie, în 2004, nu se gândea că va ajunge om de vânzări. „Am lucrat mulți ani în mass-media. De fapt, activitatea mea în presă a început ca o pură întâmplare, care avea să îmi schimbe viața. În 2004 eram tânăr absolvent de psihologie, fără experiență, dar foarte dornic de a avea canapeaua și misterul aferent poveștilor cu și despre Sigmund Freud. Mi-am dat seama relativ rapid că șansele de a găsi un astfel de loc de muncă erau destul de mici spre foarte mici. Și atunci mi-am adus aminte de una dintre discuțiile cu bunul meu prieten Dan Ciocoiu (un făgărășean destoinic), care îmi spusese la un moment dat cum că aș avea oaresce voce de radio. Așa că am ajuns să trimit un email spre toate posturile de radio din Brașov, iar singurul care a răspuns a fost Marius Savu – director de programe la acea vreme la Radio Special. Nu aveam decât dorința de „a face radio” și ceva experiență extrem de mică în presa scrisă și TV din Făgăraș. Marius m-a învățat restul“. De atunci a rămas la radio, trecând prin Radio Special, Radio Brașov, Mix FM, unde a prezentat și știri. „Dacă mă gândesc bine, începutul activității mele în presă a fost undeva prin anul 1997, atunci când am început să scriu pentru săptămânalul Țara Făgărașului. Făgărășenii mai „tomnatici” încă îl țin minte, condus pe atunci de un alt făgărășean strașnic, Florin Alexandru. Multe am învățat atunci de la Florin Alexandru, dar și de la Mihai Maga“.

Planuri de viitor

Cu gândul încă la radio, o pasiune pe care, spune el, nu o va uita prea curând, Dan se vede lucrând la compania Lugera și peste 10 ani. „Mă văd aici și peste 10 ani și crescând în companie. Îmi place ceea ce fac, mă definește, iar psihologia, învățată în facultate, mă ajută tare mult în ceea ce fac. Nu cu cifrele, ci cu faptul că lucrez cu oamenii. Psihologia muncii, psihologia organizațională. Conceptele de bază m-au ajutat să devin omul de vânzări de astăzi. Dar vreau să mă reîntorc și la radio la un moment dat. Am niște idei pe linia asta, doar timp îmi trebuie“. Nu a uitat, însă, orașul lui natal, de unde a plecat, mai ales că și părinții sunt tot aici, în Făgăraș. „Încerc să vin la Făgăraș cât de des pot și cât de des îmi permite munca. Reușesc să ajung o dată pe lună, alături de soția mea. Însă am scurte opriri mai des, având în vedere că Făgărașul este în zona mea de acoperire profesională“. Și da, ar dori să se reîntoarcă în orașul unde a copilărit „dacă piața muncii ar arăta altfel. Din păcate, oportunitățile profesionale interesante sunt puține aici“, a mai adăugat tânărul făgărășean. (Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.