De 1 iunie! Casa de Cultură Făgăraș pregătește un maraton de evenimente pentru copii


  • Casa de Cultură Făgăraș pregătește un maraton de evenimente pentru copii, de ziua lor

foto: arhivă

UPDATE: Vremea nu permite realizarea evenimentelor programate în aer liber, dar acestea vor fi mutate, săptămâna viitoare, în parcul central. Evenimentele care se vor defălura vor fi cele din sala mare a Casei de Cultură, la orele 10.00, 13.00 și 19.00

Astfel, de 1 iunie, de la ora 10.00 veți putea participa la piesa de teatru „Mateiaș gâscarul” de la Teatrul Arlechino din Brașov.

Mateiaș este un flăcău leneș, care nu pare să-și dorească prea multe în viață. În loc să-și ajute mama, care muncește din greu de dimineața până seara, el lenevește. Într-o zi, află de târgul lui Döbrögi și îi vine ideea să meargă să vândă ceva, ca să câștige un ban.
Cum sunt mult prea săraci ca să aibă multe de vândut, mama îi dă gâscanul, singura lor avere, să-l ducă la târg. Pe drum, între cei doi se leagă o frumoasă prietenie. Ajunși la târg, Döbrögi se oferă să cumpere gâscanul pe un preț de nimic, dar Mateiaș nu mai vrea să-și vândă prietenul. Aceasta însă nu înseamnă prea mult pentru Döbrögi. Om bogat și puternic, obișnuit să facă ce vrea fără să sufere vreo consecință, confiscă gâscanul și dă ordin ca Mateiaș să fie bătut cu 50 de lovituri. Nedreptățit, flăcăul promite să-i dea lui Döbrögi bătaia înapoi întreit.
După această întâmplare, Mateiaș decide să plece în lume unde muncește, studiază și învață limbi străine. Revine deghizat într-un arhitect italian care, prin vicleșug, îi dă prima lecție lui Döbrögi. Deghizat apoi într-un medic celebru, îi dă a doua lecție puternicului bogătaș. Pentru cea de-a treia și ultima lecție, Mateiaș nu se mai ascunde sub alt chip. În cele din urmă, Döbrögi se schimbă și devine un om bun.
De la ora 13.00 puteți urmări filmul 3D – SCOOB! (2020). În cea mai mare aventură a lui Scooby-Doo, vedeți povestea ce nu a mai fost povestită niciodată, despre cum prietenii de-a lungul vieții Scooby și Shaggy s-au întâlnit pentru prima dată și cum au unit forțele cu detectivii tineri Fred, Velma și Daphne pentru a forma celebrul Mystery Inc. Acum, cu sute de cazuri rezolvate, Scooby și gașca se confruntă cu cel mai dur mister al lor vreodată: un complot rău pentru a dezlănțui lumea câinelui fantomă Cerberus. În timp ce aleargă pentru a opri această „dogpocalipsă” globală, gașca descoperă că Scooby are o moștenire secretă și un destin epic.
De la ora 19.00, copiii și părinții se pot bucura de ”Gala de balet” pregătită special de TBS (Teatrul de Balet Sibiu).
Intrarea se va face pe bază de invitații, pe care le puteți ridica de la secretariatul Casei de Cultură Făgăraș, de luni până vineri între orele 10.00 -17.00.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.