De la 1 iulie se scumpesc carburanții


Noi scumpiri la pompă. Benzina și motorina vor costa mai mult cu cel puțin 40 de bani pe litru de la 1 iulie. Motivul: acciza la carburanți va crește din nou cu 50%. Scumpirea vine după ce, la 1 ianuarie acciza a fost și atunci majorată, iar carburanții s-au scumpit cu mai bine de 20 de bani pe litru.

În acest moment, pentru un litru de benzină sau de motorină, oamenii plătesc, în funcție de zona țării și de stațiile la care alimentează, circa 7 lei.

Între benzină și motorină este o diferență infimă, de câțiva bani.

În schimb, în ceea ce privește sortimentele premium vorbim despre prețuri mult mai mari. De exemplu, pentru un litru de benzină premium, trebuie să scoatem din buzunar aproximativ 7 lei și 60 de bani, iar pentru motorină premium, în jur de 7 lei și 70 de bani.

Toate aceste prețuri vor crește de la 1 iulie, după ce Guvernul a adoptat, anul trecut, o ordonanță de mărire a accizei cu 50%. Astfel, de la 1 iulie prețurile de la pompă vor crește cu aproximativ 30-40 de bani pe litru.

Nu este prima scumpire a carburanților de anul acesta. La 1 ianuarie, acciza s-a mărit din nou, iar atunci prețurile pentru un litru de benzină și motorină au crescut cu 26 de bani, respectiv 29 de bani pe litru.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.