Drumul care a salvat o comună, propus spre asfaltare


Asfaltarea drumului Ungra-Hălmeag este o lucrare pe care o are comuna Comăna pe lista de priorități. Drumul acesta a fost salvarea locuitorilor atunci când în vara anului 2018 podul peste Olt de la Crihalma a fost luat de ape. Oamenii din Crihalma și Ticuș, ca să ajungă acasă sau ca să plece de acasă, au folosit acest drum comunal de pământ.

Edilul Viorel Grusea speră ca asfaltarea acestui drum să fie finanțată prin PNRR.

,,De mult timp am tot avut în intenție să facem acest drum, dar acum a venit timpul de a avea speranțe foarte mari că vom primi și finanțare pentru acesta. Mă refer aici la porțiunea din drum care este pe teritoriul comunei noastre, de la granița cu comuna Șercaia și până la granița cu comuna Ungra. Are o lungime de 7,5 km. Acest drum ne-a salvat atunci când am avut probleme cu podul inundat. Dacă nu era acest drum, efectiv rămâneam izolați. Acesta este pietruit. Noi am mai tot făcut reabilitări pe el, mai ales atunci când a fost podul în construcție, pentru că în perioada respectivă traficul s-a triplat”, a precizat primarul Grusea.

Inițial, acest proiect a fost depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI), dar nu a fost declarat eligibil.

,,Suma este destul de mare, pentru că el este în imediata apropiere a Oltului, merge în paralel cu râul, iar în unele zone este chiar foarte aproape de Olt, așa că trebuie făcute întăriri de mal. Va avea podețe, parapete și două straturi de asfalt, respectiv binder și uzură. Din proiect, a reieșit un cost al lucrării de 12.400.000 de lei.”, a explicat edilul.

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.