Stadiul lucrărilor la sala de sport de la ,,Ovid Densușianu”


Construcția de la Școala ,,Ovid Densușianu” a început a lua înfățișarea unei săli de sport.
,,Conform constructorului, în această perioadă se efectuează lucrările de montare a plăcilor de rigips pe o parte a pereților, se lucrează la instalația de încălzire, la instalațiile din grupurile sanitare și la sistemul de ventilație. Totodată, s-a montat tâmplăria de aluminiu și sticla. Sala de sport are regim de înălțime P+1, partea de la parter este dedicată sportivilor și activităților desfășurate, iar partea de la etaj dedicată spectatorilor, și este dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive: baschet, tenis sau volei. Totodată, sala va dispune de o tribună cu 100 de locuri, vestiare pentru sportivi și grupuri sanitare pentru public. Aceasta este destinată uzului didactic, dar va putea fi folosită și în timpul vacanțelor, week-end-urilor și pentru activități non-sportive – culturale sau recreative.”, a anunțat Primăria municipiului Făgăraș.
Proiectul este realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și are valoarea de 6,96 milioane de lei cu TVA.
În noiembrie 2017, buldozerele au dărâmat un corp de clădire din incinta Şcolii Gimnaziale ,,Ovid Densuşianu”. Era o clădire cu trei funcţionalităţi, cea mai cunoscută dintre ele fiind aceea de sală de sport. În curtea şcolii urma să răsară o altă sală, mai impunătoare, mai trainică şi cu rigurozităţi olimpice.

Vechiul imobil nu avea altă soartă decât prăbuşirea. Clădirea veche nu avea nici măcar fundaţie; dacă ar fi fost refăcută, ar fi fost necesară o subzidire. Avea probleme cu grinzile, era zugrăvită cu humă, aşa că era mai scumpă de refăcut, decât de făcut una de la zero. Instalaţia de căldură avea problem. Corpul era făcut din două bucăţi care nu se legau bine între ele. Imobilul dărâmat avea la parter două săli ce erau folosite pe post de ateliere pentru fete, iar la etaj o sală ce era folosită pentru sport şi care iniţial a fost gândită ca o încăpere pentru spectacole, cu dimensiuni mici, de circa 18 m X 8 m.

 

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.