Elevii de la Sâmbăta de Sus, excursie de 3 zile prin țară


Elevii Școlii Gimnaziale de la Sâmbăta de Sus au avut parte de o excursie de trei zile prin țară, în care au bifat foarte multe obiectiv turistice. Săptămâna aceasta, la Sâmbăta de Sus a fost ,,Școala Altfel”, așa că circuitul de 3 zile prin țară a fost organizat cu acest prilej.
,,După mulți ani, la dorința elevilor, cu acordul părinților și cu sprijinul Primăriei Comunei, a domnilor primar și viceprimar, am organizat o excursie de trei zile în Maramureș. Trei zile care au trecut cu viteza luminii, pentru că am avut un itinerar extrem de interesant și instructiv”, au declarat reprezentanții Școlii Sâmbăta de Sus.
Traseul pregătit pentru elevi a avut următoarele opriri:
– Cetatea Sighișoara – cu ceasul din turn și figurinele care reprezintă zilele săptămânii;
– Mânăstirea Bârsana – o oază de liniște și de rugăciune;
– Ocna Șugatg (unde a avut loc cazarea);
– Sighetul Marmație: Muzeul „Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței” (unul dintre locurile în care regimul totalitar a vrut să strivească intelectualitatea, cultura, religia, familia, încrederea, patriotismul și tot ce avea mai de preț această țară!), „cuiul” unde se agață harta, Muzeul de Etnografie;
– Cimitirul vesel din Săpânța – românii au privit întotdeauna moartea cu detașarea celui care înțelege că ea nu reprezintă finaul;
– Poarta Maramureșului – prin care se intră pe un tărâm de poveste;
– Târgu Mureș – Grădina zoologică adăpostește specii dintre cele mai variate: feline, reptile, animale din savana africană, păsări exotice, animale din pădurile din zona temperată, maimuțe, rozătoare, țestoase, lebede, păuni etc.; mall-ul din Târgu Mureș.
,,Unul dintre scopurile activităților extrașcolare este și acela de a uni colectivul clasei/școlii, de a-i cunoaște mai bine pe elevi și am constatat că elevii noști (au participat elevi din clasele I-VIII), pe lângă faptul că învață, sunt responsabili, capabili să ia decizii corecte, respectuoși, inventivi, ascultători, prietenoși, amuzanți, implicați, cu idei… și lista poate continua!
Cât despre părinți, credem că nu au stat foarte liniștiți, având în vedere că excursia a durat trei zile! Le mulțumim pentru încrederea acordată profesorilor în general și profesorilor însoțitori în special! Știm, de asemenea, că efortul financiar a fost considerabil și apreciem faptul că au oferit copiilor această recompesă de sfârșit de an școlar!
Domnul primar și domnul viceprimar, ei înșiși foști elevi ai școlii noastre și cu copii care învață aici, au fost extrem de generoși și au asumat integral cheltuielile cu transportul pentru că am parcurs sute de kilometri”, au spus reprezentanții instituției școlare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.