Este oficial. Măștile FFP2 sau de tip medical devin obligatorii în toate spațiile


Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în această dimineață pentru adoptarea de noi măsuri, în așteptarea valului 5 al pandemiei de Covid-19. Astfel, CNSU a propus prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022.

De asemenea, au fost propuse noi măsuri de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, începând cu data de 08.01.2022. Una dintre cele mai importante propuneri este cea care interzice folosirea măștilor de protecție din material textil, fiind acceptate doar cele de tip medical sau FFP2.

Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Nu în ultimul rând, Guvernul vrea ca angajații să fie testați săptămânal.

Art.4 – Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.” – se arată în hotărârea CNSU de miercuri.

Măsura va intra în vigoare de sâmbătă, 8 ianuarie 2021.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.