Făgărășeancă în Austria: ,,Din 25 ianuarie, toți locuitorii vor fi obligați să poarte noile măști FFP2″


Austria a extins pentru toată luna februarie cel de-al treilea lockdown impus de pandamia de COVID-19.
Restricţiile ar fi urmat să fie ridicate în 24 ianuarie, însă oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat că rata infecţiilor rămâne în continuare prea ridicată.

Austria, o ţară cu o populaţie de 8,9 milioane, se află în cel de-al treilea regim de lockdown, în care au rămas deschise doar magazinele considerate esenţiale.

Austria a raportat aproape 390.000 de cazuri de coronavirus şi aproximativ 7.000 de decese au fost puse pe seama Covid-19, de la începutul pandemiei.

Adina Pop, o făgărășeancă stabilită în Austria de 10 ani, povestește pentru ,,Salut Făgăraș” cum arată țara sa adoptivă: ,,Duminică a fost ședință de Guvern. S-a stabilit ca toată țara să rămână în lockdown și în luna februarie. Domeniul hotelier, domeniul gastronomic și tot ce ține de turism sunt la pământ. Rămân în continuare toate magazinele închise, excepție fac dor cele alimentare. Din 25 ianuarie, toți locuitorii vor fi obligați să poarte noile măști FFP2.”

Adina Pop locuiește și muncește în celebra zonă turistică Kaprun – Zell Am See din landul Salzburg. Turismul aici este mort, iar angajații sunt acasă.

Guvernul austriac afirmă că îşi doreşte ca numărul infectărilor să scadă sub 700 pe zi. Anunţul prelungirea stării de lockdown vine după ce mii de persoane au manifestat la Viena pentru a protesta împotriva restricţiilor din viaţa publică. Duminică, poliţia austriacă a anunţat că a reţinut 23 de persoane şi a deschis dosare împotriva altor peste 300 la protestul de la Viena împotriva restricţiilor anti-coronavirus.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.