Este plin de vipere pe traseul ce duce spre Vârful Negoiu


E vară și muntele este o alternativă bună pentru drumeții, mai ales în contextul ultimelor zile caniculare. Însă, dacă vă propuneți să faceți o excapadă pe munte, fiți cu mare băgare de seamă la vipere. Pe multe trasee montane au fost văzute vipere în acest an, dar probabil cel mai periculos dintre toate din acest punct de vedere este traseul spre Vârful Negoiu (2.535 metri).

 

O turistă care a urcat în acest weekend pe Negoiu avertizează iubitorii muntelui că traseul este periculos. ,,Atenție la vipere pe traseul spre Vârful Negoiu. La întoarcere de pe vârf, începând de la lacul Călțun până jos spre Piscu Negru, am întâlnit 5 vipere”, a precizat aceasta. Pentru ca mesajul său să ajungă la cât mai mulți oameni, Petra l-a postat pe grupul de Facebook – Nu sunt singur pe munte.

În acest an viperele au ieșit devreme la soare. La Sâmbăta de Sus, de exemplu, primele vipere au fost observate la sfârșitul lunii martie, când de regulă acestea ies la vedere doar după sărbătoarea Sfântului Gheorghe (23 aprilie). Însă, în ultimele luni, în zona turistică Sâmbăta nu s-a mai semnalat prezența lor.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.