Eşti şomer şi ai timp? Înscrie-te la un curs gratuit!


Şomerii făgărăşeni pot începe în această lună mai multe cursuri de formare profesională, în funcţie de abilităţile personale. someri

Este vorba de cursuri pentru meseriile de: casier, coafor, confecționer-asamblor articole din textile, cosmetician, inspector (referent) resurse umane, operator introducere, validare si prelucrare date, ospătar si recepționer hotel.

Perioada preconizată pentru începerea acestor opt cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 27 februarie 2018.

Cursurile sunt gratuite.

Iată ce studii trebuie să ai dacă eşti interest de unul dintre cursuri:

– liceul pentru cursurile de cosmetician și recepționer hotel;

– liceul cu diploma de bacalaureat pentru cursul de inspector (referent) resurse umane;

– studii minime obligatorii pentru cursurile de: casier, coafor, confecționer-asamblor articole din textile, opertor introducere, validare si prelucrare date, ospătar.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la AJOFM (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar durata cursului variaza intre 2 si 9 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare inscrierii la un program de formare profesionala sunt următoarele:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere, în original şi copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
  • recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine de la sediul instituţiei din Făgăraş, de pe strada Libertăţii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.