Evenimente de decembrie la Casa de Cultură! Când și unde va avea loc focul de artificii în noaptea dintre ani?


O lună plină de evenimente culturale la Casa de Cultură, în luna decembrie. Spectacole de colinde, spectacole pentru copii, dar și pentru părinți. Toți făgărășenii sunt așteptați la evenimentele organizate de către reprezentanții instituției de cultură din municipiu.

Mă bucur foarte tare că și anul acesta vom avea evenimente frumoase în luna decembrie la Casa de Cultură Făgăraș. Invităm toți făgărășenii să participe la evenimentele noastre pentru a simți bucuria sărbătorilor de iarnă”, ne-a declarat Diana Gribincea-Popa, managerul Casei de Cultură din Făgăraș.

Joi, 5 decembrie, de la ora 19.00: Teatrul de balet Sibiu vă invită la spectacolul ”Straussiana” joi, în sala mare a Casei de Cultură Făgăraș. Un spectacol de dans neo-clasic care redă atmosfera unui bal din perioada anilor ’30, într-o notă comică. Diverse tipologii de personaje își spun povestea cu pasiune și bună-dispoziție pe muzica lui Johann Straussși a lui Ernő Dohnányi.Un spectacol matinee pentru toate vârstele. Coregrafia: Aleisha Gardner şi Mihai Babuşka. Colaj muzica lrealizat de Aleisha Gardner şi Mihai Babuşka din lucrările compozitorilor Johann Strauss şi Ernő Dohnányi. Scenografia: Mariia Ermolenko. Light design: Radu Drusan. Preț bilet 15 lei. Biletele le puteți achiziționa de la Casa de Cultură Făgăraș, secretariat, etaj 1 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00. Informații și rezervări la tel. 0268 211 929.
Tot joi, 5 decembrie, de la ora 18.00 în sala mică – club Biserica Brâncovenească ”Sf. Nicolae” din Făgăraș va organiza conferința ”Provocările libertății” cu pr. Răzvan Ionescu.
Părintele Răzvan Ionescu este cunoscut românilor din țară prin diverse emisiuni sau reportaje tv, prin cărțile publicate sau, de ceva vreme, prin live-urile sale pe facebook. Paroh ortodox în mijlocul Parisului, părintele este ancorat profund și realist în problemele complexe ale omului contemporan. Va veni la Făgăraș pentru a ne apleca împreună asupra provocărilor libertății văzute prin prisma relațiilor dintre copii și părinți. Evenimentul se va încheia în acorduri de chitară, cu câteva colinde interpretate împreună cu Atelierul de chitară al Protopopiatului Făgăraș.

Luni, 9 decembrie, de la ora 18.00 Direcția de Asistență Socială Făgăraș va organiza spectacolul caritabil ”Scrisoare către Moș Crăciun”. Invitații vor fi: Fundația Culturală Negru Vodă, Corul Copiilor Brâncoveni, Mugurași făgărășeni, Ansamblul ”Făgărașul”, Comtratur Dance, Teodora Tărcuță, Trupa Evadart. Invitațiile, în valoare de 15 Lei, se găsesc la Direcția de Asistență Socială și la secretariatul Casei de Cultură Făgăraș.

Marți, 10 decembrie, de la ora 17.00 Primăria Făgăraș și Consiliul Local Făgăraș vor organiza spectacolul ”Noapte de decembrie”. Invitații vor fi: Grupul Vouă, Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai, Ioan Dordoi, Cătălin Stepa, Costel Pătrășcanu. Intrarea se va face pe bază de invitație.
Miercuri, 11 decembrie, de la ora 17.00 va avea loc spectacolul ”Povestea de iarnă” și pe scenă vor urca copii care participă la cursurile organizate de Casa de Cultură Făgăraș sub îndrumarea profesorilor Ionuț Sas, Virgil Pop, Alexandru Dodos, Gheorghe Ștefan și Ramona Palade. Intrarea este liberă!

Joi, 12 decembrie, de la ora 18.00 va avea loc proiecția filmului ”Cardinalul. Preț 10 Lei. Biletele se pot achiziționa înainte cu 30 de minute de începerea filmului.
În 1918, Episcopul greoc-catolic Iuliu Hossu este adus de câțiva politicieni în fața poporului pentru a citi proclamația Unirii Ardealului cu România. 32 de ani mai târziu, el este închis, cu aproape aceiași politicieni dar mai ales cu un mare număr de preoți greco-catolici, în Penitenciarul Sighet. Obiectivul bolșevicilor e simplu: aceste personalități religioase sunt ultimele “relicve” ale unei societăți considerate dușmănoase și reacționare. Noua unitate româneasca girată de sovietici dupa cel de-al doilea razboi mondial nu admite existența unei biserici paralele celei ortodoxe, mai ales a uneia care să aibă legaturi cu Vaticanul. Astfel, un grup de torționari, sub conducerea căpitanului de Securitate Horia Argeșanu, face presiuni continue pentru conversiunea religioasa.În fața acestor presiuni se ridică Iuliu Hossu, la început fără să-și conștientizeze efectiv misiunea, iar la final, după toate cele pe care le-a văzut și le-a trăit alături de camarazii săi de suferință, fără să mai vrea să dea înapoi. Aceasta este povestea sa.

Vineri, 13 decembrie, de la ora 17.00 – spectacol Ansamblul ”Făgărașul”.

Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 17.00 copiii, bunicii și părinții sunt invitați la piesa de teatru ”Dădaca rebelă”. În lumea teatrului poveşti se nasc în orice clipă. Un suflu doar şi personaje se animă jucând la rândul lor păpuşi. Gata să-şi spună ce-au pe suflet, ele istorisesc în grabă întâmplări mai mult sau mai puţin miraculoase, din care alţii-or trage-nvăţăminte şi foloase.
O casă-ntoarsă pe dos, un tată agitat şi disperat, cu-o droaie de copii, se-ncearcă a fi puse la punct de bone condamnate să înlocuiască lipsa mamei. O ultimă speranţă, în lungul şir de abandonuri şi marea de nelinişti. Matilda. Bona supremă, ciudată de-ţi stă mintea-n loc, dădacă de dădacă, leac amar menit a le veni de hac năbădăioaselor odrasle ale lui Block.
Micii devoratori de bone, Liza, Pete, Jan-Marry (gemenii), cu George-n frunte, îşi află în Matilda adversar neaşteptat, bizar, şi greu şi de mistuit dar şi mai greu de biruit. Pe alte fronturi, alte bătălii: Mătuşa cea bogată dispusă să-i ajute în schimbul unei nepoate are cu tatăl lor, dispute. Ei cu mătuşa, alt război în care şi dădaca se implică. Cu tatăl, lupta îndelungată se va-ncheia … cu-mbrăţişări.
Matilda se dovedeşte-a fi, deşi zurlie şi rebelă, o dăscăliţă fermă dar şi belă. Iar lecţia predată în trei paşi, cu iartă-mă, te rog şi mulţumesc, ajunsă în final, firesc, este cântată-n cor de-armata copiilor … şi chiar, a spectatorilor!Preț bilet 10 Lei. Informații și rezervări la tel. 0268 211 929.

Duminică, 15 decembrie, de la ora 17.30 Asociația Oamenilor de Afaceri ”Țara Făgărașului” va organiza ”Regalul vienez” Preț bilet 75 Lei.

Marți, 17 decembrie, de la ora 17.00 va avea loc spectacolul ”Poveste de Crăciun”, care este dedicat sezonului de iarna și este inspirat din nuvela “Colind de Crăciun”, de Charles Dickens, adaptată pentru toate vârstele. O poveste clasică, spusa cu umor și duioșie, pentru întreaga familie.
Povestea spune că în Ajunul Crăciunului, morocănoasă și zgârcita mătușă Matilda este vizitată de cei doi nepotei, Billy și Lilly, care vin să o invite la petrecerea de Crăciun, însă pentru ea Crăciunul este doar un moment în care trebuie să chelutiasca, așa că nu știe ce să mai facă să-i refuze pe cei doi copii. Chiar la miezul nopții, când mătușa adoarme pe șezlong în casa ei, la cumpăna dintre Ajun și prima zi de Crăciun, face o călătorie în vis, în trecut, când Crăciunul era o bucurie, și în viitor, când s-ar putea să nu fie ținută minte așa cum și-ar dori. Când se trezește, găsește o surpriză care îi va schimba părerea despre Crăciun, și acesta redevine o sărbătoare a bucuriei și a generozității.
O poveste clasică, feerică, cu suflet, spusă cu umor și veselie, pentru întreaga familie, numai bună de vizionat în prag de sărbatori. Intrarea se va face pe bază de invitație și acestea le puteți achiziționa de la secretariatul Casei de Cultură Făgăraș de luni – vineri între orele 10.00 – 16.00.

Miercuri, 18 decembrie, de la ora 17.00 trupa de dans ”Hänsel și Grettel” va organiza evenimentul ”The Magic of Christmas”. Pe scenă îi veți putea vedea pe copii din Trupa de dans Hänsel si Gretel, Trupa de teatru ”Thalia” și Grupul Vocal Andante.

Vineri, 20 decembrie, de la ora 18.00 va avea loc balul caritabil de Crăciun care este organizat de Grupul de Inițiativă ”Dăruiește bucurii”. Pe scenă vor urca elevii Colegiilor Naționale ”Radu Negru” și ”Doamna Stanca” ,Trupa de dans AS și Claudia Marin – saxofon. Intrarea se face pe bază de invitație care are valoarea de 20 lei.

Duminică, 22 decembrie, de la ora 17.00 va avea loc spectacolul de sfârșit de an al Atelierului de chitară din cadrul Protopopiatului Făgăraș.

La mulți ani, 2020! – foc de artificii. Locația: Cetatea Făgăraș!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.