Excursie în istoria lumilor. Tineri din județ au vizitat Cetatea Alba Carolina și Grădina Zoologică din Târgu Mureș


25 de tineri și adulți din județul Brașov s-au distrat pe cinste în acest sfârșit de săptămână. Aceștia au avut ocazia să cunoască istoria recentă a românilor, dar și să se relaxeze. Totul în cadrul proeictului ,,Mentor Me! Stop Atitudinilor rasiste”.

A fost un weekend plin pentru 25 de tineri și adulți din județul Brașov. Aceștia au participat la o excursie organizată în cadrul proiectului ,,Mentor Me. Stop atitudinilor rasiste”. Aceștia au plecat într-o excursie pe ruta Făgăraș – Cetatea Alba Iulia, Grădina Zoologică Târgu Mureș, unde au aflat lucruri extrem de interesante, mai ales despre istoria recentă a românilor, atunci când au vizitat Cetatea Alba Carolina.

,,A patra activitate din cadrul proiectului ,,Mentor Me! Stop atitudinilor rasiste” a avut loc în acest sfârșit de săptămână, mai precis sâmbătă, 17 septembrie. 25 de tineri și adulți au vizitat Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia și grădina zoologică din Târgu Mureș. Cei prezenți au aflat o parte marcantă din istoria României, mai precis Unirea de la 1918 și locul unde s-a înfăptuit aceasta. Vizitatorii noștri au avut și un ghid, care le-a explicat inclusiv faptul că în acea zi de 1 decembrie 1918 au fost prezente și 14 persoane de etnie rom la citirea proclamației. Este foarte important ca tinerii să cunoască și eroii romi. Apoi, tinerii au vizitat și grdina zoologică din Târgu Mureș”, a explicat Ionuț Androne, inițiator proiect Mentor Me! Stop atitudinilor rasiste.

Următoarea activitate în cadrul proiectului va avea loc în perioada 23 – 25 septembrie, când  va avea loc o tabără pentru 40 de copii și tineri, o tabără de incluziune, unde copiii vor învăța de la intervenții de prim ajutor, la alegerea carierei și alegerea studiilor.

Ultimele două activități din cadrul proiectului vor avea loc la Făgăraș și Brașov.

,,Activitatea de la Făgăraș presupune o sesiune de informare, vorbitor va fi Benga Diana, care deține o grădiniă din Brașov. Le va vorbi părinților și copiilor despre ce înseamnă bullying în învățământ și cum acesta poate fi combătut, atât la nivelul adulților, câd și al copiilor. Conferința de la Brașov va fi susținută de Cristina Olteanu, membră în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Va vorbi în fața 25 de adulți despre măsurile și direcțiile pe care le pot urma cei care se simt discriminați. Unde se pot adresa, ce plângeri pot face sau petiții, ce sancțiuni sunt”, a mai declarat Ionuț Androne.

Proiectul MentorMe. Stop atitudinilor rasiste este finanțat de Agenția Națională pentru Romi și cofinanțat de Asociația Romilor din Făgăraș și Primăria Făgăraș și se implementează în perioada august – octombrie 2022.

(Alina ROMAN)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.