FOTO | Cum a fost la ,,Ziua Recoltei”, la Ucea de Jos


  • Producătorii din comuna Ucea și nu numai, și-au dat întâlnire sâmbătă, la căminul cultural din Ucea de Jos, la prima ediție a evenimentului ,,Ziua Recoltei”.
  • Produse tradiționale, produse ecologice, legume, dulcețuri, au putut fi achiziționate sâmbătă, 17 septembrie, la prima ediție a evenimentului ,,Ziua Recoltei”

Vizitatorii care au trecut pe la standurile din curtea căminului cultural au plecat de acolo cu preparate din carne, cu gemuri, dulcețuri, zacuscă, sucuri naturale și chiar îngrăsământ organic din lână de oaie. Toate acestea direct de la producător. Iar dacă vremea nu a prea ținut cu organizatorii, cel puțin nu în prima parte a zilei de sâmbătă, 17 septembrie, cei prezenți s-au putut delecta cu un program artistic și folclorit organizat la căminul cultural din Ucea de Jos.

Nu au lipsit nici desenele și obiectele confecționate de elevii Școlii Gimnaziale din Ucea de Jos.

,,Organizăm prima ediție ,,Ziua Recoltei” la Ucea de Jos. Sperăm ca și în anii următori să organizăm astfel de evenimente. Prin acestea dorim să promovăm tradiția, portul românesc, dar și producătorii noștri locali. Îmi pare rău că acum nu a fost vremea de partea noastră, în această zi minunată. Sper ca spectacolul să compenseze acest lucru. Încercăm în fiecare an să aducem artiști de renume național, dar și artiști locali, să promovăm tradițiile, cultura, dar și tot ce înseamnă gastronomie locală și producători locali”, a declarat Adrian Grovu, primarul comunei Ucea de Jos.

Deschiderea evenimentului a avut loc la ora 12.00, iar spectacolul folcloric la ora 15.00 la căminul cultural din Ucea de Jos.

Pe scenă au urcat Ionuț Langa, Adina Roșca&Cătălin Doinaș, Formația Europa, Formația Armonia, Nicoleta Florea, Livia Sorlea, Grupul Sirinx, Grupul Cetina de Brad, Bârlodeanu Marian, Ansamblul Comorile Arpașului, Ansamblul Clubul Copiilor Victoria.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Asociației Comunitare Ucea, sprijinit de Primăria și Consiliul Local al comunei Ucea și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.