Vară ,,incendiară” pentru sportivul făgărășean Cătălin Buta! A reușit noi performanțe la competițiile de ciclism la care a participat


  • Sportivul făgărășean Cătălin Buta, primul făgărășean care a participat anul trecut la competiția de ciclism ,,Turul României” a avut o vară ,,incendiară”. A participat la multe competiții sportive de ciclism, de la care s-a întors cu rezultate remarcabile.
    Una din cele mai importante competiții de ciclism din această vară, la care Cătălin a participat, a fost la Jocurile Francofoniei din Kinshasa , acolo unde a obținut medalia de bronz, după o cursă plină de adrenalină care a însumat 90 km, pe un circuit aproape plat, după o evadare reușită. Asta se întâmpla la finalul lunii iulie.

O altă competiție de ciclism, la care a participat Cătălin a fost Turul Ciclist al Sibiului. Aici, însă, a trebuit să abandoneze cursa.

GP Capodarco, Italia

Jocurile Francofoniei

,,Lunile de vară au fost ,,incendiare” pentru mine. După o lungă perioadă de așteptare, în sfârșit parcă au mers picioarele puțin mai bine. Am participat la Turul Ciclist al Sibiului, cea mai puternică cursă pe etape din țara noastră, care a adunat la start echipe de World Tour (cele de la televizor care concurează și în Turul Franței), dar nu am reușit să îl termin. În etapa a treia, etapa regină, am fost lovit de o mașină de asistență din pluton și a trebuit sș abandonez. Am reușit să spăl gustul amar cu un loc II general la Up To Postăvaru, o cursă de doar 5 km, dar doar în urcare, din Poiana Brașov până în Postăvaru. Să mă întorc la o cursă de mtb este mereu o plăcere pentru mine. Chiar dacă nu au fost decât 36 de concurenți, genul acesta de curse mi se potrivesc mănușă. În continuare, am plecat în Congo, împreună cu lotul României, pentru Jocurile Francofoniei, de unde am reușit să aduc o medalie de bronz acasă. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat! Este prima medalie internațională pentru mine și cu siguranță acest lucru mi-a dat multă încredere”, spune Cătălin.

Saschiz

Tour of Szeklerland

Turul ciclist al Sibiului

În luna august, Cătălin a participat la Tour of Szeklerland, adică Turul Ținutului Secuiesc. ,,A fost o cursă foarte bună de pregătire, iar cel mai bun rezultat l-am obținut în etapa a II-a Miercurea Ciuc – Târgu Mureș (158km), locul 38. De asemenea, m-am simțit bine și în ultima etapă, unde am încheiat pe 40 la general. Chiar următoarea zi dupa ce am terminat Turul Ținutului Secuiesc am participat la TBT Race la Saschiz, la proba de maraton de 80 km. Am fost prezent acolo doar pentru a mă distra, a îmi aduce aminte cum e pe MTB și să simt atmosfera superbă de la cursele de acest gen. Recomand oricărui iubitor de curse faine cursa de la Saschiz”. O cursă care i-a adus cea mai multă fericire a fost GP Capodarco, Italia. O cursă foarte importantă, dedicată concurenților de la categoria U23. Iar cel care câștigă cursa, la anul cu siguranță prinde un contract cu o echipă Pro Continentală sau chiar World Tour.

,,Este o cursă de tip circuit, adică aveam de parcurs o buclă pe plat de 5 ori, apoi încă de șapte ori o buclă cu urcări, care a însumat 180 km. Este foarte greu să termini o cursă de genul acesta, deoarece, dacă cineva ajunge la 3 minute în spatele plutonului, acesta este automat descalificat din cursă. La start au fost 176 de participanți, dintre care doar 94 au reușit să încheie cursa. Eu am terminat pe locul 60. Această cursă îmi dă multă încredere pentru ce a mai rămas din acest sezon și sper să mă dezvolt și mai bine în continuare. Pe această cale doresc să le mulțumesc mult de tot iubitei și familiei mele care mă susțin non stop, echipei mele Sofer Savini Due OMZ și nu în ultimul rând Federației Române de Ciclism pentru încrederea oferită la Jocurile Francofoniei”, a mai spus Cătălin.

Cătălin a împlinit 20 de ani pe 12 mai și învață la Universitatea Transilvania Brașov, la Informatică aplicată. Este licențiat la echipa Sofer Savini Due OMZ.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.