Asta da vitrină! Ciclistul făgărășean Cătălin Buta încheie anul cu un bilanț de 14 medalii


  • Ciclistul Cătălin Buta, unul din tinerele speranțele ale ciclismului făgărășean, lasă în urmă un an care i-a îmbogățit palmareul cu 14 medalii.

O bine-meritată medalie de bronz la Jocurile Francofoniei de la Kinshasa sau un loc III la Cupa României la Șosea. Acestea sunt doar câteva dintre reușitele tânărului sportiv făgărășean Cătălin Buta. Chiar și ultimele luni din acest an au fost aglomerate pentru Cătălin. A participat la multe curse la final de sezon.

Troffeo Matteotti

,,Prima dintre ele, Troffeo Matteotti, s-a desfășurat în Italia, într-o concurență foarte selectă. Din pacate, nu am reușit să termin cursa, concurenții au fost prea puternici și ritmul prea ridicat. Următoarea cursă a fost internă, ultima etapa din Cupa României la Șosea, Turul Vrancei, unde, la proba de fond, am terminat pe locul V și la contra timp pe primul. La finalul Cupei României am terminat pe locul III la U23’’, spune Cătălin.

Apoi, Cătălin a plecat în Turcia, la Turul Turciei, o cursă cu nivel foarte ridicat, VIII etape, pe care a reușit să le ducă cu succes la final. Cea mai bună clasare a fost în etapa a VI-a, când a venit pe locul 55 și a terminat pe locul 74, la general.

Turul Vrancei – Contratimp – Locul I general

Linia 20 Poiana Brașov

,,Am participat, apoi, la Road Grand Tour Seciu, concurs național, unde am terminat pe locul II la general. La această cursă am simțit o formă bună după Turul Turciei, dar și puțină oboseală adunată. Am concluzionat acest sezon de șosea cu concursul de urcare Linia 20 din Poiana Brasov, unde am reușit să câștig întrecerea la general. Și la această cursă m-am simtit super bine, cunoscând urcarea ca-n palmă’’, mai spune tânărul sportiv.

Road Grand Tour Seciu – Locu II general

Prezidential Cycling Tour of Turkey

Cupa Națională de Șosea a României – locul III U23

Pentru Cătălin, anul 2023, în materie de șosea, s-a încheiat. Chiar și așa, până la finalul anului va mai participa la două curse de ciclocros, una din curse va avea loc la Făgăraș, la începutul lunii decembrie.

,,A fost un an super bun și productiv, chiar dacă a început mai greu. Am reușit să avansez mult față de 2022 și sunt foarte nerăbdător să încep pregătirile pentru 2024. Urmează să iau o scurtă pauză, să mă deconectez, iar apoi voi participa la două curse de ciclocros iarna aceasta, una chiar la Făgăraș, pe 2 decembrie, Central Stage Făgăraș’’, concluzionează Cătălin.

Ca și o statistică, pentru anul 2023 Cătălin Buta și-a adăugat la palmares o medalie de bronz la Jocurile Francofoniei, locul IV la proba de fond și locul V la proba de contra timp la Campionatele Naționale de Șosea, locul III la Cupa României la Șosea, de patru ori locul I, de cinci ori locul II și de trei ori locul III.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.