Făgărăşenii se pot înscrie ca voluntari pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina


În haosul generat de atacul Rusiei, mii de ucraineni și-au părăsit casele doar cu hainele de pe ei. Amenințați de iadul războiului, au fugit spre graniţele Ucrainei cu ţările vecine. Mulţi au ales România.

În mai multe judeţe din ţara noastră vor fi amplasate tabere mobile pentru refugiaţi. Persoanele care vor ajunge în acest tip de tabără vor fi găzduite temporar, vor fi triate, vor primi ajutor medical sau psihologic, şi, după caz, vor fi transferate în alte locaţii.

Vladimir Putin a ordonat, joi dimineaţa, invadarea Ucrainei, iar în momentul în care liderul de la Kremlin își anunța public decizia, iadul s-a dezlănțuit în mai multe orașe din țara vecină. Ucraina a fost atacată simultan de la sol, din aer și de pe mare. Apărarea antiaeriană a capitalei a fost rapid activată, iar locuitorii orașului s-au trezit în zgomotul infernal al alarmelor. Comunitatea internațională a condamnat ferm mișcarea Rusiei și a anunțat sancțiuni.

Cu toate sancţiunile pe care le va suporta Rusia, populaţia Ucrainei este la pământ.

De aceea şi făgărăşenii sunt rugaţi să contribuie la ajutorarea semenilor din ţara vecină.

Deja au apărut mai multe platfome pe care oamenii se înregistrează ca voluntari pentru refugiaţii ucrainieni. De pildă, pe platforma VOLUNTARI „UNIȚI PENTRU UCRAINA”, se caută ,,voluntari pricepuți la organizare, colectare, depozitare, transport, coordonatori locali în zonele în care ajung refugiații și lista continuă”. 

Nu se acceptă donaţii în bani, ci doar donații în produse, servicii, timp şi implicare, atât din partea persoanelor fizice, cât şi din partea celor juridice.

Dacă ai o cameră liberă, o saltea sau un pat disponibil sau poţi să ajuţi în orice alt mod (cu traducere, consiliere psihologică, transport etc.), te poţi înscrie pe platforma de mai jos:

https://www.facebook.com/groups/unitipentruucraina/?ref=sharehttps://vladgheorghe.ro/inscriere-voluntari-uniti-pentru-ucraina/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.