Festivalul Narciselor de la Vad. Când va avea loc în acest an


Primăria comunei Şercaia a anunţat data la care va avea loc anul acesta deschiderea oficială a poienii cu narcise de la Vad.

Cristinel Paltin, primar comuna Șercaia. foto: Salut Făgăraș

Primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin, a declarat pentru Salut Făgăraș că în acest an Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc în 14 mai.

Printre soliștii și ansamblurile populare care vor urca pe scenă amintim Ionela Moruțan, Eugen Mihăilă, Mioara Marinca, Mariana Șandru, Viorica Cerbu, Flaviu Florea, Carmina Tatomir, Mioara Greavu, Iulia și Horațiu Haiduc, Formația de dansuri populare ,,Transilvania” Felmer, Ansamblul Folcloric ,,Făgărașul”, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

foto: Salut Făgăraș

foto: Salut Făgăraș

foto: Dinu Constantin

Organizatorii vor completa lista cu invitați și zilele viitoare.

Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 ha ale comunei. Ariile în care se găsesc aceste flori, cum este poiana de la Vad, sunt declarate rezervaţii naturale, ceea ce înseamnă protecţie şi pentru specie.

La Vad sunt 398 de ha aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Doar 7 dintre acestea sunt ale comunei, iar celelate 391 de hectare au proprietari privaţi.

(Alina ROMAN)
One thought on “Festivalul Narciselor de la Vad. Când va avea loc în acest an

  1. Veronica Szekely

    Aceasta sarbatoare a fost sarbatorita in fiecare an,..de generatii,..in data da 21 Mai! De ce ati schimbat data??? Cu acordul cui…????

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.