Muzeul Țării Făgărașului va fi deschis turiștilor și în minivacanța de 1 mai


Muzeul Țării Făgărașului va fi deschis și în minivacanța de 1 mai! Instituţia de cultură va funcţiona în aceste zile pentru că ele sunt libere, copiii au vacanţă, iar angajaţii nu merg la muncă, astfel încât îşi pot dedica timpul excursiilor şi vizitatului.

,,Avem un program obișnuit sâmbătă și duminică – deschis între orele 10.00 – 12.00, iar luni, același program, ultima intrare este la ora 17.00. Așa că toți cei care doresc să viziteze Cetatea, îi invităm pe această cale să o facă. Au ce vedea atât în Cetate, cât și la muzeu. Avem expoziții temporare organizate. Avem, de exemplu, o expoziție dedicată portului popular, o colecție particulară – Comoara de acasă. Avem un circuit expozițional, Sala Tronului și curtea exterioară. Restaurarea Cetății se apropie de final, așa că, dacă este timp frumos, o vizită la muzeu este bine venită”, a declarat dr. Elena Băjenaru, directorul Muzeului Țării Făgărașului ,,Valer Literat”.

Taxa de intrare – 30 de lei pentru adulți, elevii și studenții – 10 lei, iar pensionarii 15 lei.

Gratuit – copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

Fotografierea și filmarea sunt permise, însă fotografiile și filmările sunt doar pentru uz personal și nu pot fi folosite în scopuri comerciale.

Cetatea Făgăraş este cea mai impunătoare construcţie a zonei noastre. Lucrările la ridicarea acesteia au început la sfârşitul secolului al XIV-lea şi au durat până la mijlocul secolului al XVII-lea. Înaintea Cetăţii, pe exact acelaşi loc, a existat o fortificaţie din lemn înconjurată de un şanţ şi un val de pământ.

Din 2020, Cetatea se află în proces de renovare, însă acest lucru nu a afectat vizitarea ei în tot acest timp.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.