Film documentar despre bisericile fortificate care înconjoară Făgăraşul


Un film documentar despre câteva dintre bisericile fortificate care înconjoară Făgăraşul poate fi văzut, în premieră, vineri după-masa, la Cetatea Făgăraş.

Turnul Thomory din Cetatea Făgăraș va găzdui, vineri, 29 noiembrie 2019, ora 16.00, premiera filmului documentar despre un patrimoniu cultural național unic și valoros în spațiul transilvănean – bisericile fortificate săsești.

Filmul este făcut în regia lui Constantin Păun şi după scenariul Ralucăi Jurcovan. Consultantul etnograf al acestui documentar a fost dr. Elena Băjenaru, managerul Muzeului ,,Valer Literat”. ,,Este un film documentar finanţat de Ministerul Culturii, cu o durată de aproximativ 25 de minute. În documentar se regăsesc Mânăstirea Cisterciană de la Cârţa şi Bisericile fortificate evanghelice de la Cincu, Cincşor, Şoarş, Şercaia şi Ticuşu. În paralel se lucrează la un documentar despre portul popular din Ţara Făgăraşului. Vorbim aici de un mare volum de muncă, de aproape 2 ani se munceşte la acesta, despre care am înţeles că va avea lansarea la începutul anului viitor”, a declarat dr. Elena Băjenaru.

Făgărăşenii o cunosc pe scenarista Raluca Jurcovan, de acum doi ani, de când aceasta a prezentat în Cetatea Făgăraş expoziţia ,,Moştenirea”. Raluca Jurcovan este pictor iconar şi are rădăcini în satul Drăguş.

 

Foto: Biserica fortificată Cincşor

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.