FOTO | Cofetărie din Făgăraș, închisă temporar. Ce au descoperit inspectorii OPC Brașov


  • O cofetărie din Făgăraș, închisă temporar. Ce au descoperit inspectorii OPC Brașov

O cofetărie din Făgăraș a fost închisă temporar, după ce inspectorii OPC Brașov au descoperit o serie de nereguli. Printre acestea, a fost găsită materie primă expirată încă din anul 2017, respectiv toată cantitatea de făină care era utilizată la fabricarea pâinii era expirată.

În urma primirii unei sesizări, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a  desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Culi Prod Com SRL – cofetărie cu laborator propriu, din Făgăraș, județul Brașov.

După verificările realizate, comisarii CJPC Brașov au aplicat mai multe sancțiuni, anume o amendă contravențională, în valoare de 10.000 lei, un avertisment, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Au fost găsite mai multe nereguli. Comercializarea unor produse fără informații referitoare la ingrediente, alergeni, substanțe intolerante, declarația nutrițională, cantitatea, denumirea, adresa producătorului. Depozitarea unei părți din prăjituri în frigiderul destinat păstrării băuturilor răcoritoare, din spațiul de servire, care avea rafturi cu vopsea exfoliată, ruginite. Folosirea unor spații frigorifice cu chedere rupte și neigienizate. Depozitarea, în laboratorul de cofetărie, a unor produse cu data limită de consum depășită. Depozitarea necorespunzătoare a unor produse, la temperaturi mai mari decât cele specificate de producător.

Folosirea, ca materie primă, a unor produse preparate în unitate, care nu erau lotizate condiții improprii de lucru. Pavimentul din laborator cu gresia spartă, tavanul cu urme de infiltrații de apă, pânze de păianjeni, căruciorul pentru produsele dospite murdar, neigienizat, folosirea unei plite de aragaz necurățată și arsă. Utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și deteriorate (cuțite nituite, cu mânere de lemn, blaturi de lemn degradate, crăpate, înegrite).

La acțiune a participat și comisarul șef Onica Csaba.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.