FOTO | Deschidere de an școlar cu zâmbete și multe emoții!


Școlile au avut liber la organizat festivități de deschidere a anului școlar 2021 – 2022, cu condiția ca acestea să se desfășoare în aer liber, să aibă o durată maximă de o oră și jumătate iar participanții să poate mască de protecție.

În Făgăraș, ceremoniile de deschidere a anului școlar au respectat regulile impuse de pandemia de coronavirus. Forfotă, emoții, lacrimi, flori, uniforme, dar și râsete și povești amuzante din vacanță. Într-un cuvânt, prima zi de școală.

Forfota a pus stâpânire pe oraș de la primele ore ale dimineții. Părinții cu copii de mână au luat cu asalt florăriile, ale căror încasări au crescut vizibil în această perioadă a anului, unele dintre ele primind comenzi de buchete și aranjamente florare chiar și cu o săptămână de începerea noului an școlar.

Copiii au venit la școală afișând zâmbete largi. La fel de gălăgioși ca cei mici, liceenii au fost nevoiți să se așeze în careu, în curtea școlii, și să asculte cuvintele de deschidere ale directorilor, precum și urările adresate de cadrele didactice. Festivitatea a început, însă, cu imnul național al României.

,,Ca în mulți alți ani, în preajma acestei date de septembrie, ne revedem pentru un nou început, pe care ni-l dorim senin, sub semnul prosperității intelectuale și al satisfacțiilor profesionale. În acest an, însă, cred că privim acest început cu mai multă bucurie,, speranță și încredere. Și acestea pentru că sub mască vedem zâmbete, distanța dintre noi nu ne desparte, ci ne face să simțim și mai intens căldura sufletească, iar încrederea pe care o arată privirile voastre ne face să întrezărim perspectiva reușitelor noastre ca și Colegiu Național. Vom avea un nou an plin de provocări, cu limitări impuse de respectarea normelor sanitare, cu oameni noi și prieteni vechi, cu bune și uneori, poate, cu mai puțin bune, iar toate acestea nu vor face decât dovada puterii voastre personale, a calităților pe care le aveți, a spiritului pe care eu îl consider că este Colegiul Național Doamna Stanca. Succes tuturor, elevi, părinți, profesori. Nicio pandemie din lume nu poate să ne oprească. Educația este acel diamant strălucitor din ochii elevilor noștri. Să nu uitați asta’‘, a declarat Corina Drăgoi, directorul Colegiului Național ,,Doamna Stanca”.

După festivitatea de deschidere, elevii au intrat în clase, unde au primit manualele, dar și orarul.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.