FOTO| Gest firesc de Crăciun. Un făgărășean a oferit mâncare și apă tiriștilor blocați la ieșirea din Marea Britanie


  • Mii de șoferi de tir își petrec Crăciunul blocați în Dover cu slabe șanse să plece în următoarele ore, așteptând să facă teste Covid după ce Marea Britanie și Franța au încheiat un acord pentru a permite șoferilor să treacă granița, în ciuda temerilor legate de o nouă variantă de Covid-19.

Kilometri întregi de camioane bloate la ieșirea din Marea Britanie. Mii de șoferi de camioane din țări precum Ungaria, Slovenia și România vor petrece cel mai probabil Crăciunul în Regatul Unit după ce guvernul a spus că coloanele de mașini din Dover nu se vor mișca cel puțin pentru alte 24 de ore.

Un făgărășean a dorit, însă, să le acorde ajutor oamenilor blocați. Ajutat de șeful lui, Cristian a împărțit mâncare și apă celor blocați la graniță cu Franța. „M-am gândit că e un lucru firesc de Crăciun. Am fost, împreună cu șeful meu, pe stradă,unde așteptau camioanele să ajungă în port. Kilometri întregi de camioane blocate, din ce ne-am dat seama mai bine de 17 km. Oameni din multe țări, inclusiv din România. Unii erau blocați de mai bine de 24 de ore, unii cât ajunseseră și își dăduseră seama că nu mai au cum înainta. Se emrge foarte încet. Am încercat să ajutăm și noi cum putem. După orele de lucru, ne-am dus la ei și le-am dăruit pâine, apa, conserve de pește și de carne. Mâncare neperisabilă. Nu știm cât timp vor mai sta“, a mărturisit Cristian Biza, un făgărășean stabilit de câțiva ani în Regatul Unit.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către cetățenii români care intenționează să călătorească spre România să își amâne planurile de deplasare în această perioadă în care circulația atât pe cale aeriană, cât și rutieră este restricționată prin măsurile adoptate de limitare a răspândirii infecției cu COVID-19.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.