FOTO / Sărbătoarea cununii, la Cârța, marchează încheierea lucrărilor agricole de primăvară și pregătirea de seceriș


Sașii o numesc „Det Kryinemachen”, germanii „Koronenfest”, în timp ce românii o cunosc sub denumirea „Sărbătoarea cununii”.
Aceste eveniment are loc în comunitățile săsești cu ocazia Sfințiilor Petru și Pavel sau în duminica imediată acestei zile. Nu a făcut excepție satul Cârța nici în acest an.
Curtea Abației Cisterciene din Cârța s-a umplut de tineri îmbrăcați în costume populare săsești, care au purtat cununa din crengi de stejar și flori de câmp în zona centrală a comunei, apoi au ridicat-o pe stâlpul special amenajat în parc.
Fanfara „Blaskapelle” din Turnișor a susținut un vast program muzical, iar tinerii din Cârța și invitații lor din Sibiu au oferit publicului numeros o suită de dansuri tradiționale săsești.
„Este un moment de odihnă și bucurie, în care sărbătorim încheierea lucrărilor agricole de primăvară și ne pregătim de seceriș”, a descris esența evenimentului Michael Reger, preotul evanghelic din Cârța, invitând încă de pe acum asistența la următoarea ediție a „Koronenfest”.
Foto: Consiliul Județean Sibiu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.