Fundația Comunitară ,,Țara Făgărașului”, la ceas aniversar. 10 ani de activitate, sărbătoriți în cadrul unei conferințe


  • Fundația Comunitară ,,Țara Făgărașului” a împlinit 10 ani de activitate, ocazie cu care a organizat, în weekendul care a trecut, o conferință a Societății Civile, pentru a marca proiectele pe care le-a implementat în toată această perioadă.

Evenimentul a avut loc duminică, 24 septembrie, în diferite spații din Făgăraș și împrejurimi, unul din aceste spații fiind și curtea unde Asociația își are sediul.

În cadrul evenimentului au fost sesiuni de discuții, iar invitații au povestit despre provocările acestor ani de pionierat în zona societății civile, despre proiectele realizate în toți acești ani, dar și despre planuri de viitor. Au făcut planuri și bilanțuri, iar apoi au strâns rândurile în jurul unei cine comunitare, la care toate organizațiile din regiune au fost invitate.

De asemenea, s-au făcut și vizite de lucru la organizații active din zonă.

Printre invitații care au luat cuvântul s-au numărat administatorul municipiului Făgăraș, Lucian Mija, Alina Zară, de la Muzeul de Pânze și Povești Mândra, Ștefan Cibian, reprezentant Institutul de Cercetare Făgăraș, Emilia Ciurchea, reprezentant Fundația Comunitară Țara Făgărașului, Cristina Rusu – Diakonia Făgăraș, Ionuț Androne – Asociația Romilor din Făgăraș, și alții.

,,Am numit ziua de duminică, 24 septembrie 2023 ,,reuniune de familie” fără să știm ce ne va rezerva această zi. Iată că a trecut, iar ce a lăsat în urma ei, a rămas și va rămâne mereu cu noi, cei din Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Va rămâne ca o zi de referință pentru dezvoltarea rețelei de ONG-uri din zonă, ziua în care s-au adus în discuție teme grele, dar extrem de profunde și necesare pentru a produce schimbare, ziua în care am luat masa împreună, am discutat despre ceea ce ne dă aripi, dar și ce face ca ele să fie sufocate, dar nu tăiate! Am adus în discuție parteneriate viitoare, idei și inițiative, ne-am cunoscut pentru prima dată sau am înnodat și mai bine prieteniile deja începute. Am pornit în explorarea unor organizații din zonă, ocazie cu care am descoperit cât de minunat lucrează cu toții cu și pentru beneficiari, ce bucurii, dar și ce provocări întâmpinăm cu toții. La întrebarea “Ce ne leagă?” am găsit atât de multe răspunsuri, dar cu siguranță, pe măsură ce ne lăsăm absorbiți de poze, răspunsul devine și mai clar – puterea lui ÎMPREUNĂ!’’, au declarat reprezentanți ai Fundației Comunitare ,,Țara Făgărașului’’.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului” – proiect derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014 – 2021.

(Alina ROMAN)

Foto Credit: @DavisArt & David Mihailescu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.