Furnizorul de căldură din Făgăraș face un ultim apel către asociațiile de proprietari înaintea începerii noului sezon de încălzire centralizată


Blocurile din Făgăraș care fac parte din asociațiile de proprietari care au refuzat semnarea contractului cu Serviciul de termoficare vor rămâne fără apă caldă și căldură din acest sezon de încălzire.

Sute de apartamente din Făgăraș riscă să rămână în perioada de iarnă fără calorifere încălzite și fără apă caldă la robinete, după ce președinții asociațiilor de proprietari nu au dat curs invitației Serviciului de termoficare de a încheia contracte de furnizare a agentului termic.

Președinții acestor asociații mai pot îndrepta situația dacă în cursul acestor zile vor semna contractele care le-au fost trimise prin poștă și le vor duce la sediul SPAET din strada Teiului (fostul Ecoterm).

Țețiu Ciprian – director SPAET Făgăraș

,,Ne confruntăm cu o mare problemă în acest început de sezon de încălzire. Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică în Sistem Centralizat este un serviciu nou, înființat în subordinea Consiliului Local la data de 1 martie 2020. După înființare i-am invitat la discuții și lămuriri pentru încheierea contractelor de furnizare agent termic pe toții președinții asociațiilor de proprietari din Făgăraș. I-am chemat în sala de ședințe a Consiliului Local, unde le-am înmânat noile contracte pe care să le semneze. Din păcate, unii au tratat subiectul cu mare dezinteres, probabil și din cauza relației defectuoase pe care o avuseseră cu vechiul Ecoterm. Adică, au venit foarte puțini președinți la respectiva întâlnire. Unii au semnat contractul, iar cu acele asociații nu există probleme. Celor care nu au venit le-am trimis contractele prin poștă, cu confirmare de primire, rugându-i să le citească și să vină la noi la sediu să le semneze. Au mai rămas câțiva care nu au semnat actele nici după acest demers, deși știm că le-au primit, pentru că ni s-au întors confirmare semnate de ei. Aceștia mai au o ultimă șansă să semneze contractele în aceste zile. Ne pregătim să începem un nou sezon de încălzire și vom furniza agent termic numai blocurilor din asociațiile semnatare”, a explicat Ciprian Țețiu, directorul SPAET Făgăraș.

Directorul Serviciului de termoficare a precizat că legislația din domeniul energiei termice este strictă în ce privește furnizarea agentului termic fără contracte. Cu alte cuvinte, furnizorul de termie nu poate da căldură decât în baza acestor acte, ceea ce înseamnă că mulți făgărășeni vor suferi de frig la iarnă, chiar dacă individual nu au nicio vină.

,,Legea ne obligă să semnăm contactele prin intermediul asociațiilor de proprietari, acolo unde avem branșament termic comun, și nu individual cu fiecare proprietar în parte. Au venit mulți proprietari de apartamente să ne întrebe ce se întâmplă cu ei, că ei doresc să primească de la noi căldură. Le-am explicat că ei nu pot face nimic în privința aceasta, decât să își convingă președinții să vină la noi să semneze. Am întâlnit cazuri în care oamenii au declarat că vor să se îndrepte în justiție împotriva asociațiilor. Sper să nu se ajungă acolo și președinții de asociații să înțeleagă că aceste asociații, prin semnarea contractelor, nu vor primi facturi și nu se vor încărca cu alte obligații. Facturile vor fi transmise tot către proprietarii de apartamente ca și până acum”, a susținut Ciprian Țețiu.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.