Viitorul Țării Făgărașului, singurul partid român cu sediul central la Făgăraș. Am stat de vorbă cu președintele Lucian Mija


Singurul partid din România care are sediul central la Făgăraș, precum și forurile de conducere, se numește VIITORUL ȚĂRII FĂGĂRAȘULUI. Este o formațiune politică de dreapta, care s-a conturat încă din anul 2016, iar pentru alegerile din 9 iunie se prezintă cu o listă formată numai din ,,oameni ai locului”. Sintagma ,,oamenii locului” face parte din însăși identitatea partidului și vrea să însemne că toți membrii săi au crescut, au locuit, au muncit și s-au dezvoltat profesional în Făgăraș, începând cu președintele partidului, Lucian Mija, fiul unui cuplu de învățători de la Școala 1, care au fost emblema învățământului făgărășean post-decembrist.

 

Ziarul Salut Făgăraș a stat de vorbă cu președintele Lucian Mija pentru a afla mai multe despre acesta.

,,Am 46 de ani, sunt căsătorit de 17 ani cu Andreea, și ea făgărășancă. Avem o fetiță de 13 ani care este elevă în clasa a VI-a la Colegiul ,,Radu Negru”. Același liceu l-am absolvit și eu în 1996, apoi am urmat cursurile Facultății de Drept pe care am terminat-o în anul 2000.

Lucian Mija

După finalizarea studiilor universitare m-am angajat ca jurist la Nitramonia unde am activat circa 2 ani, iar după aceea m-am hotărît să urmez calea antreprenoriatului. Prima firmă pe care am deschis-o a fost de transport marfă cu camioane, căreia i-am adăugat ulterior și activitatea de transport persoane. Peste 20 de ani m-am ocupat de firma aceasta, iar când am hotărât să mă implic în administrația publică locală am considerat că este nevoie de implicare totală și nu voi mai avea timp și de firmă și am vândut-o.În ultimele două decenii am avut mai multe firme în domeniile serviciilor și producției, inclusiv o pizzerie, un atelier de marochinărie tehnică și de lux și o firmă de servicii profesionale de curățenie, iar pe aceasta din urmă o mai avem, dar se ocupă de ea soția mea, Andreea. A fost deschisă în 2005, m-am ocupat eu de ea în primii ani, până când la vremea aceea a terminat Andreea facultatea și, după ce s-a întors din București, a preluat-o ea. Societatea este într-o continuă creștere, de câțiva ani este constant pe locul I în județul Brașov în domeniul ei, dar avem activitate în toată țara, lucrând constant cu peste 200 de angajați.

În ce mă privește, fiind hotărât să mă implic într-un domeniu nou, am considerat că este nevoie să învăț cât mai multe în primul rând și în 2019 m-am înscris la un program de masterat în Administrație și Management Public la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, iar în 2021 l-am finalizat ca șef de promoție și mărturisesc că am învățat foarte multe lucruri utile acolo care îmi folosesc în momentul de față în activitatea mea din cadrul Primăriei Făgăraș. În 2021 am devenit consilierul domnului primar pentru un an de zile, iar apoi administrator public. La alegerile locale din 9 iunie candidez pentru un post de consilier local din partea unui partid format exclusiv din făgărășeni, din oamenii locului.

 

Consider că mare parte din ceea ce am făcut până astăzi se datorează în principal părinților mei, dascăli amândoi, Teofil și Lucia Mija, care au fost învățători la Șercăița, iar ultimii 30 de ani din carieră și i-au petrecut în Făgăraș la Școala 1, de unde au și ieșit la pensie.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.