În urma cadastrului general, la rezerva Comisiei Locale de Fond Funciar Șercaia au rămas peste 600 de hectare


Lucrările de inventariere a tuturor terenurilor de pe raza comunei Șercaia s-au apropiat de final.

Cu mai bine de doi ani în urmă, în comuna condusă de Cristinel Paltin au debutat lucrările pentru realizarea cadastrului general gratuit. Cetăţenii şi comuna sunt scutiţi de la toate cheltuielile pe care le presupune această procedură, ele fiind suportate din fonduri europene, după ce comuna a intrat pe lista localităților din România unde cadastrarea este plătită din fonduri nerambursabile. Sunt 14 comune în județul Brașov aflate pe această listă.

Primăria comunei Șercaia a anunțat că în data de 22 octombrie 2022 a fost depus la OCPI Brașov planul final pentru avizarea proiectului de cadastru general.

La finalizarea proiectului de cadastru general la nivelul UAT Șercaia, la rezerva Comisiei Locale de Fond Funciar au rămas 612 hectare de teren. ,,S-a identificat absolut tot terenul la nivelul comunei. Aceste hectare sunt dintre cele pe care nu există titluri de proprietate sau alte acte juridice care să conducă la identificarea proprietarilor. Suprafața va fi împărțită celor de pe Anexa nr. 23, care ar fi trebuit să primească despăgubiri. Potrivit legii, în această anexă au fost înscrise persoanele fizice pentru care nu existau suprafețe de teren agricol pentru restituirea integrală a proprietății.”, a explicat primarul Cristinel Paltin.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.