Încă 3 blocuri vor fi eficientizate energetic cu fonduri europene, la Victoria


Cu 10 zile în urmă, Primăria Victoria anunța cel mai mare proiect depus vreodată de orașul Victoria pentru obținerea de fonduri europene. Era vorba despre eficientizarea a 7 blocuri, lucrare ce se va realiza cu fonduri exclusiv nerambursabile, de peste 3,8 milioane de euro. Acum, autoritățile locale din oraș anunță că încă 3 blocuri vor fi eficientizate energetic în acest mod.
,,Continuăm să depunem proiecte pe axele de finanțare disponibile în acest moment, pentru a obține cât mai multe fonduri nerambursabile pentru reconstrucția și dezvoltarea orașului nostru. Am mai depus un proiect pentru eficientizarea energetică a altor 3 blocuri din oraș: strada Albota nr. 5, strada George Coșbuc nr. 3, strada Victoriei nr. 14. Este vorba despre același program de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență prin care sperăm că vom renova cele 7 blocuri de pe strada Viitorului și strada Oltului: PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării – Axa 1 Schema de granturi pentru eficienţă energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale”, a anunțat primarul Camelia Bertea.
Valoarea totală a proiectului pentru cele 3 blocuri este de 2.223.988 euro, toată suma fiind eligibilă, deci Primăria Victoria nu va trebui să contribuie cu vreo cofinanțare.
Lucrările de eficientizare energetică se referă la:
– reparaţii la balcoane
– renovarea anvelopei clădirilor (suprafaţa opacă şi vitrată), inclusiv a teraselor
– refacerea instalaţiei de iluminat şi montarea corpurilor de iluminat de tip led cu senzori de prezenţă pe casa scării
– montare panouri fotovoltaice pe terasa necirculabilă pentru asigurarea iluminatului pe casa scării
– montare ventilatoare cu recuperare de căldură în camera de zi pentru fiecare apartament, etc.
,,Aceste lucrări vor crește simțitor confortul și calitatea vieții locatarilor, vor avea ca rezultat facturi mult mai mici pentru energie, iar în același timp vor schimba aspectul întregii zone. Vom mai depune proiecte şi la următoarea sesiune din septembrie, dacă vor exista solicitări. Însă este necesar ca locatarii să se mobilizeze, să strângă semnăturile, să facă documentele necesare şi să le aducă la Primărie. Acesta a fost şi criteriul pe care au fost selectate cele trei blocuri: locatarii s-au mobilizat şi au adus documentele primii şi în timp util”, a adăugat primarul.
Celelalte 7 blocuri vizează 728 de persoane care locuiesc într-o zonă defavorizată a orașului și care vor avea condiții mult mai bune de trai și vor plăti facturi mult mai mici pentru energie. Este vorba de blocurile 3, 22, 24, 26 de pe strada Viitorului şi de blocurile 29, 31, 46 de pe strada Oltului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.