Încă un pas pentru construcția autostrăzii Sibiu- Făgăraș, parte a A13! CNAIR a desemnat astăzi câștigătorul pentru proiectarea și execuția tronsonului 1


  • Încă un pas pentru construcția autostrăzii Sibiu- Făgăraș, parte a A13!
  • CNAIR a desemnat astăzi câștigătorul pentru proiectarea și execuția tronsonului 1, Boița- Avrig- Mârșa (DJ105G) în lungime de 14,25 km.

Constructorul turc are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor, anunăministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului finanțat din Programul Transport este de 1,89 miliarde lei fără TVA. În cadrul acestui contract, Antreprenorul va trebui să construiască 6 viaducte și 17 poduri – printre care un viaduct în lungime de 911 m, de o complexitate tehnică ridicată. Mai exact: Viaductul Nod Boița pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 și breteaua provizorie de descarcăre în DN7.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și după soluționarea acestora, dacă vor exista.

În acest moment avem semnate contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 km ai autostrăzii Sibiu – Făgăraș, astfel:

– Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km)

– Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Mai mult, în fază finală de evaluare sunt și ofertele pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 2, Avrig- Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km.

Autostrada Sibiu- Făgăraș (cu o lungime de 68,04 km) este una dintre secțiunile A13 care va face legătura dintre Sibiu și Bacău în lungime de aproximativ 297 km.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.