Între 17 și 27 iunie 2024, elevii din clasa a XII-a vor susține probele de competențe


Între 17 și 27 iunie 2024, elevii din clasa a XII-a vor susține probele de competențe. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 sunt planificate în intervalul 1-5 iulie, iar primele rezultate vor fi afișate pe data de 8 iulie.

Pe data de 17 iunie, absolvenții de liceu vor susține probele de competențe din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a comunicat pe pagina sa de Facebook un set de informații referitoare la probele de competențe pe care elevii le vor avea de înfruntat și modul în care acestea vor fi evaluate.

„Examenul de Bacalaureat începe cu probele de competențe. Candidații sunt repartizați în săli în ordine alfabetică. Listele se comunică cu 24 de ore înainte de prima probă. La proba de evaluare a competențelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcție de limba la care candidații sustin proba. Evaluarea competentelor lingvistice pentru limba română, limba maternă și limba modernă, precum și a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învățământ”, a transmis Ministrul Educației.

Ministrul Educației a oferit detalii și despre modul în care vor fi evaluați elevii:

„Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național”, a mai scris Ligia Deca.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.