Lecturi urbane cu Bibilioteca Municipală ,,Octavian Paler”


42208877_338330886712965_569512908262735872_nEvenimentul Bibliotecii Municipale Octavian Paler a reunit 85 participanți.
Această nouă ediție a LECTURILOR URBANE s-a derulat pe două secțiuni: ECOGENOCIDUL PLANETAR și ÎNTOARCEREA LA PLANETA ALBASTRĂ.
Colaboratori ai activităților au fost Colegiul National Radu Negru și Școala Gimnazială Ovid Densușianu. Coordonator al proiectului de mediu a fost prof. N. Postolache, Colegiul National Radu Negru.
,,În literatura de specialitate termenul ecogenocid semnifică impactul distructiv pe care omenirea îl are asupra mediului prin exploatarea nesustenabilă a resurselor planetei. În epoca geologică în care trăim, definită de specialiști, antropocen, activitățile omului alterează echilibrul ecologic. Lansăm un apel generației de azi : Protejați mediul înconjurător!”, prof. Nicolae Postolache.
Volumele de specialitate din fondul de carte al bibliotecii, au fost puncte de reper pentru redactarea eseurilor prezentate de elevii Colegiului Național Radu Negru.
42247227_874225432766262_7074407539965689856_nElevilor participanți la concurs, le-au fost decernate premiile : Premiul I – Suciu Denisa – Poluarea mediului înconjurător ; Premiul al II-lea – Ghimiță Ioana – Poluarea luminoasă ; Premiul al III-lea – Șolchea Isabella – Încălzirea globală, catastrofă iminentă.
,,Planeta albastră nu e numai a noastră, a celor de azi, ci a întregii civilizații umane cu istoria și viitorul ei de speranțe, remarcă Lucian Hanu. Împreună ne întoarcem spre planeta albastră, spre o lume a rațiunii, a păcii, a armoniei’‘, prof. Viorica Bica.
Programul s-a încheiat într-o notă optimistă. Eseurile redactate de elevii de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu au fost o pledoarie pentru TERRA, o planetă vie. Premiul a fost decernat elevei Teodora Bălescu cu tematica Natura și mediul înconjurător.
S-au alăturat evenimentului, elevii de la Colegiul Național Radu Negru (Camelia Postolache), Liceul Tehnologic Dr. Ioan Șenchea (prof. Hera Ingrid, prof.Gabriela Talabă).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.