Locuitorii comunei Părău sunt chemați, sâmbătă, la curățenie


  • O amplă campanie de curățenie se desfășoară sâmbătă, 17 aprilie, în toată Țara Făgărașului. Iar cu această ocazie, și locuitorii comunei Părău sunt provocați să iasă pe ulițele comunei, cu saci, manuși și măști de protecție, pentru a face curățenie.

Ovidiu Ovesea, primar comuna Părău

,,Acțiunea de curățenie o începem la ora 9 dimineață. Am delegat câte o persoană pentru fiecare sat să gestioneze programul de curățenie. Ne vom întâlni la ora 9 în fiecare sat și cu asistații sociali, avem în jur de 40 de persoane. Așteptăm și locuitorii comunei să vină să dea o mână de ajutor în comunitatea în care trăiesc. La început vom merge pe drumurile principale, vom toaleta copacii și îi vom da cu var și vom strânge gunoiul. Iar apoi vom merge la gropile de gunoi ilegale și le vom curăța”, a declarat primarul comunei Părău, Ovidiu Ovesea.

De asemenea, persoanele care au lăsate utilajele pe domeniul public vor trebui să le ridice. ,,S-au votat, în Consiliul Local, amenzi pentru depozitarea gunoiului în locuri nepermise și pentru depozitarea utilajelor pe domeniul public. Amenzile pot ajunge aici până la 2.500 de lei. Cetățenii, în mare pare, s-au conformat și și-au ridicat utilajele de pe domeniul public. Mai sunt câțiva cetățeni care nu s-au conformat, vom mai face o acțiune de înștiințare, iar apoi vom trece la amenzi”, mai spus primarul comunei.

Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 09.00, în comuna Părău se va ieși și cu utilaje. ,,Noi vom ieși cu utilajele, tractoare, vom avea saci, mănuși, măști de protecție, dezinfectanți. Eu voi fi și cu soția mea și, dacă e cald, va fi și copilul meu cu noi. Sperăm să iasă cât mai multă lume la această acțiune inițiată de ADI Țara Făgărașului. Ne bucurăm că suntem și noi în această asociație, alături de alte 27 de primării din Țara Făgărașului. Ne-am bucura mujlt dacă ar ieși și cetățenii comunei Părău la această campanie de curățenie. Noi vom fi acolo”, a mai spus primarul Ovesea.

La inițiativa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului, comunitățile din zona Țării Făgărașului sunt provocate pentru a participa la campania de curățenie ,,Mănușa de Aur ’’. În data de 17 aprilie 2021, voluntari ai administrațiilor publice locale, biserici, școli, asociații și fundații, ONG-uri, dar nu în ultimul rând reprezentanți ai societății civile din Țara Făgărașului sunt provocați pentru a lua parte la cea mai amplă campanie de curățenie din zonă. Acțiunea va consta în curățarea și igienizarea localitățiilor din zona Țării Făgărașului, a albiilor rîurilor, a spațiilor verzi din vecinătatea localităților etc.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.