Lucrările la digul Oltului de la Comăna sunt aproape gata


Cele două reprize de inundaţii de anul acesta (martie şi iulie) au dus la un val de stricăciuni pe culturile oamenilor şi chiar în gospodăriile acestora. Este arhi-cunoscut în zona noastră şi cazul podului luat de viitorură, dintre Comăna şi Crihalma, care va fi refăcut în toatalitate până în toamna anului viitor.

diguri OltGuvernul a alocat bani, separat, şi pentru lucrările la diguri în cele mai afectate zone din judeţ. În zona Făgăraşului, tot de Comăna este vorba.

Mai exact, în luna august, scrie bzb.ro, Administraţia Bazinală Olt (în subordinea căreia este SGA Braşov) a primit din Fondul de rezervă al Guvernului suma de 3,28 milioane lei, pentru realizarea unor lucrări pe râul Olt (la Comăna) – 1.175.000 lei, pârâul Timişu Sec (în Braşov) – 600.000 de lei,  pârâul Bârsa (pe raza comunei Bod) – 500.000 lei şi pârâul Tărlung (la Teliu) – 1.000.000 lei.

Lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din patru zone sunt aproape finalizate la momentul acesta, a anunţat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov, Mihai Uţă.

Contractele de execuţie pentru cele patru proiecte au fost semnate în luna septembrie a acestui an, iar în prezent, intervenţiile sunt aproape gata.

În zona Comăna – Crihalma, Mihai Uţă a declarat că s-a terminat reabilitarea a 1.800 din cei 3.500 m prevăzuţi în contract. Prin realizarea acestor lucrări, vor fi apărate gospodării din localităţile Comana de Jos şi Crihalma, un drum judeţean precum şi 980 ha de teren agricol.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.