Mare atenție dacă vă căsătoriți: ANAF a demarat operaţiunea „nunta”


nunta anafMare atenţie dacă vă căsătoriţi. ANAF a demarat operaţiunea „nunta” şi vrea să ştie exact cu cine o faceţi. Amenzile ajung până la 5 000 de lei

Nu uitaţi să treceţi pe lista de invitaţi şi pe cei de la ANAF. Reprezentanţii instituţiei vor să ştie exact cu cine aţi făcut nunta.

În acest sens, reprezentanţii instituţiei, au  început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare, într-un formular, ce relaţii economice au avut, în contextul căsătoriei civile şi religioase, cu PFA, firme şi altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi spaţiul (restaurantul), potrivit informaţiilor Profit.ro.

Va trebui să comunicaţi  nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese şi intermediari.

Cei care nu se vor conforma riscă o amendă de 2.000 până la 5.000 de lei.

Nu este pentru prima dată când ANAF anunță controale la organizatorii de nunți motivând evaziunea fiscală din domeniu.

Foști șefi ai Fiscului au avut repetate ieșiri publice în care au criticat faptul că persoanele sau firmele care oferă servicii de fotografie, muzică și chiar restaurantele încasează sume importante de bani pe care le declară parțial sau chiar deloc.

Cele mai multe scandaluri publice au fost legate de sumele câștigate de cântăreți angajați pentru petreceri. Interpreții de manele au fost atunci principalii vizați de primele controale ale Fiscului care au luat la puricat declarațiile acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.