Mitropolitul Ardealului şi prefectul judeţului au fost ieri la slujba de la Mânăstirea Brâncoveanu


Mitropolitul ArdealuluiPraznicul Izvorului Tămăduirii adună an de an mulțimi de pelerini la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, pentru a sărbători unul dintre hramurile acestui istoric așezământ monahal așezat la poalele Munților Făgăraș. Și în acest an credincioșii au participat în număr mare la hramul mănăstirii și s-au rugat în cadrul slujbelor cuprinse în programul liturgic din această zi.

La vechea fântână a mănăstirii a fost oficiată slujba de sfințire a apei de un sobor de preoți și diaconi condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Credincioșii au luat apa sfințită pentru a gusta din ea și pentru a-și binecuvânta casele și gospodăriile.

După slujba de sfințire a apei, ierarhii și soborul slujitor au sfințit noul lumânărar al mănăstirii. A urmat apoi Sfânta Liturghie oficiată la altarul din pădurea apropiată de mănăstire. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Armonia” din Constanța.IMG_1356

„Grădini ale Maicii Domnului”

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit pe larg credincioșilor despre sărbătoarea Izvorului Tămăduirii și despre Săptămâna Luminată. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să o cinstească pe Maica Domnului așa cum se cuvine pentru a dobândi mijlocirea ei înaintea Tronului ceresc.

„Maica Domnului este ce mai apropiată de Fiul lui Dumnezeu, este mijlocitoare pentru noi, Îl poartă pe Hristos pe brațul drept și cu brațul stâng ni-L arată ca Mântuitor în icoana Sa. Dacă vom înălța cu toții o rugăciune către Maica Preacurată, din Izvorul Tămăduirii va revărsa asupra noastră liniște, pace, mulțumire, bucurie, împăcare. Trebuie să ne asumăm fiecare dintre noi starea în care suntem și responsabilitatea pe care o avem de împlinit și să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, dorind mai bine. Nu este nevoie să trăim în autosuficiență, să fim indiferenți, de aceea ne rugăm pentru mai binele nostru, pentru mai binele credincioșilor care vin la mănăstirile noastre, grădini ale Maicii Domnului”, a subliniat ierarhul, citat de www.mitropolia-ardealului.ro.

prefectul Marian Rasaliu împreună cu primarul Vasile Andreaş

prefectul Marian Rasaliu împreună cu primarul Vasile Andreaş

Programul liturgic de la hramul mănăstirii sâmbetene s-a încheiat cu slujba Sfântului Maslu. Mulțumirile obștii mănăstirești pentru prezența și la acest hram au venit prin starețul așezământului monahal, arhimandritul Atanasie Roman.

Prezent la slujbă a fost şi prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu. ,,Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare importantă a creștinilor ortodocși, ocazie cu care Mănăstirea Sâmbăta de Sus devine un adevărat loc de pelerinaj. Au fost momente înălțătoare și astăzi (n.r. vineri), alaturi de mireni și de cinul preoțesc. Și a fost ocazia reîntâlnirii cu doi oameni deosebiți. Primul este Înalt Prea Sfântul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cel iubit de credincioși. Al doilea este primarul comunei Sâmbăta, Vasile Andreaș, cel atât de apreciat de comunitatea sa”, a postat prefectul Marian Rasaliu pe reţeaua de socializare Facebook.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.