Moaştele Sfântului Andrei Şaguna, aduse la Mânăstirea Sâmbăta de Sus


În Duminica a cincea din Postul Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în paraclisul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, în sobor de preoți și diaconi.

Credincioşii din localităţile aflate în apropierea mănăstirii de la poalele Munţilor Făgăraş, dar şi pelerini din alte părţi ale ţării au participat la Sfânta Liturghie arhierească și s-au putut închina la o parte din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, aduse de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

În cadrul slujbei, diaconul Gheorghe-Olimpiu Fleşariu a fost hirotonit preot pentru parohia Veneția de Jos de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu.

Monahii de la Sâmbăta de Sus au dat răspunsurile liturgice şi s-au rugat împreună cu soborul slujitor pentru sănătate, pace şi pentru ocrotire cerească. În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre prevestirile pătimirilor Domnului și i-a îndemnat pe credincioşi să continue pregătirea duhovnicească din această perioadă de post.

Aflată pe valea râului Sâmbăta, la poalele Munţilor Făgăraş, la o altitudine de peste 600 m, Mănăstirea Brâncoveanu este renumită ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii care se roagă, ori poposesc la acest sfânt locaş.

 

Foto: Mitropolia Ardealului

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.